szakítás kibeszélő barátkozni ex
Valóban azt gondoltam, hogy Dávid és én barátok maradhatunk szakítás után, hiszen szépen mentünk szét. Megegyeztünk mindenben, főként abban, hogy nem passzolunk össze, így nincs közös jövőnk.

Nyugtáztuk a dolgot, majd jött a bűvös kérdés: "...de ugye, barátok maradunk?" Ő mosolyogva bólintott, majd elköszönt. És valóban nem tűntünk el egymás szeme elől - apránként hordta el tőlem a holmiját, már-már túlságosan is. Minden alkalommal jókat beszélgettünk, nyugtázva, hogy minden oké, és jó döntés volt különmenni. Boldogság volt a szívemnek és igazolás a lelkemnek, hogy valóban nem muszáj balhéval elválni, és a szerelem elmúlásával szereztem egy jó, talán örök barátot.

Hetek, hónapok múltán azonban kopogtatott az új szerelem az ajtómon. Olyan szép volt! Újra AZT éreztem: pillangók, folyamatos önkéntelen mosoly, elkalandozó gondolatok... Alig vártam, hogy jöjjön az én "újdonsült" őszinte barátom, Dávid, és elmeséljem neki, mit érzek. Azt hittem, velem örül majd, közös boldogság helyett azonban jött a hidegzuhany. Egy gúnyos, kicsit sem baráti mosollyal és egy félmondattal reagált: "Majd elmúlik..."

Én komolyan hittem, hogy működhet a barátságunk, de nagyon úgy fest, hogy helyette a "ha az enyém nem lehetsz, másé se legyél" elv lépett életbe. Neki nem kellettem, de mással se legyek boldog... Ilyen egy igazi barát? Hát nem!

Egy igazi barát örül a boldogságomnak. Dávid nem ezt tette. Bár, ha belegondolok, tisztelem az őszinteségét, mert hamar rövidre zárta - azt mondta, ő eddig bírta, ha pasizni akarok, akkor kilép az életemből minden formában. Nem lesz többé a barátom, és hallani sem akar rólam.

Forrás: Shutterstock

Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Egy barátságot nyilván nem erőltethetek, szóval, engedtem az útjára, de ennek ellenére értetlenül állok a történtek előtt. Főleg, hogy azóta figyelem a szétmenő párokat, és rájöttem: egy közeli ismerősöm is ugyanezen ment át.

Szinte magamat láttam. A szakítás után mesélte, mennyire szuper, hogy jóban maradtak az exével - majd szerelmes lett, és az ex akkor már nem volt olyan jó fej. Ő azonban rosszabbul járt, mint én, mert az én volt pasim csak kilépett az életemből, az övé viszont elkezdett szemétkedni. Megpróbált keresztbe tenni neki, ahol csak tudott. Szerencsére nem volt sok lehetősége erre, így kimerült néhány Facebook kommentben és posztban a dolog.

Azt gyanítom, hogy egyik sztoriban sincs semmi furcsaság. Mi, emberek, egyszerűen így működünk: vagy mindent, vagy semmit.

Ezeknél a szakításoknál az egyik fél mindaddig reménykedik a folytatásban, amíg nincs egyértelmű jele, hogy valóban vége a kapcsolatnak. Ha a másik szerelmes lesz és új kapcsolatba kezd, az határozottan egyértelmű jel, és mivel innentől kezdve nincs remény, feleslegessé válik a "barátság".

Jobb esetben eltűnik a sértett fél, de ha még buzog benne a harag, akkor az egója arra késztetheti, hogy meghiúsítsa - vagy legalábbis megnehezítse - az új kapcsolatot. Ez egészen addig elhúzódhat, míg nem lesz ő maga is szerelmes valaki másba. Évek elteltével aztán ezek a barátságok újraéledhetnek - de ehhez azért érdemes időt hagyni...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.