Vb 2022: hogyan juthatnak tovább a belgák és a németek?

Vágólapra másolva!
2022.12.01. 07:24
null
Merre indulnak tovább a Hansi Flick (jobbra, balra pedig Lukas Klostermann) vezette németek? Haza vagy a nyolcaddöntőbe?
Csütörtökön az E- és az F-csoportban is befejeződnek a küzdelmek a katari labdarúgó-világbajnokságon. Lássuk, mely csapatok küzdenek még a továbbjutásért, mi kell még a két meccs után utolsó helyen álló németek vagy a 3. helyen álló belgák sikeréhez! Vb-matek csapatról csapatra!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

E-CSOPORT

SPANYOLORSZÁG: győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut. Mivel nagyon jó a gólkülönbsége, vereség esetén is jó eséllyel nyolcaddöntős – feltéve, hogy a másik meccsen (1) nem születik Costa Rica-i győzelem (2) vagy olyan kiütéses német siker, amely révén a németek gólkülönbsége jobb lesz a spanyolokénál.
JAPÁN: a spanyolok legyőzésével biztosan továbbjut, viszont ha kikap, biztosan kiesik. A döntetlen akkor elég, (1) ha a másik mérkőzés is ikszre végződik, (2) vagy ha a németek úgy verik meg Costa Ricát, hogy a gólkülönbségek/szerzett gólok összevetése nem az európai csapatnak kedvez.
COSTA RICA: a németek legyőzésével biztosan továbbjut, vereség esetén biztosan kiesik. A döntetlen akkor elég, ha a spanyolok megverik Japánt. Elméletileg a döntetlen a spanyolok veresége esetén is elég lehet, de a két válogatott gólkülönbsége között olyan nagy az eltérés, hogy kár számolgatni.
NÉMETORSZÁG: csak Costa Rica legyőzése esetén juthat tovább, de biztosan kizárólag akkor, ha közben Spanyolország legyőzi Japánt. A másik meccs döntetlenje esetén Hansi Flick csapata Japánnal kerül pontazonosságba (itt lehet reménykedni a jobb gólkülönbségben), viszont ha a japánok nyernek, akkor Spanyolországgal (ez már kevésbé kecsegtető).

A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
20.00: Japán–Spanyolország (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Costa Rica–Németország – élőben az NSO-n!

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Spanyolország2118–1+74
2. Japán2112–2 03
3. Costa Rica2111–7–63
4. Németország2112–3–11

 

F-CSOPORT

HORVÁTORSZÁG: győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut. Vereség esetén csak akkor, ha a biztos kieső Kanada legyőzi Marokkót, méghozzá úgy, hogy horvát, marokkói összevetésben a gólkülönbség a Dalic-csapatnak kedvezzen.
MAROKKÓ: győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut. Vereség esetén is nyolcaddöntős, ha (1) Horvátország legyőzi Belgiumot, (2) vagy a belgák úgy verik meg a horvátokat, hogy a horvátok gólkülönbsége rosszabbá válik, mint a marokkói.
BELGIUM: ha legyőzik a horvátokat, továbbjutnak, ha kikapnak, kiesnek. A döntetlen akkor lehet elég, ha Kanada legalább három góllal megveri Marokkót.
KANADA: már nem juthat tovább.

CSÜTÖRTÖK
16.00: Horvátország–Belgium (Tv:M4 Sport) – élőben az NSO-n!
16.00: Kanada–Marokkó (Tv:Duna World) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország2114–1+34
2. Marokkó2112–0+24
3. Belgium2111–2–13
4. Kanada221–5–40

TOVÁBBJUTÁS A CSOPORTKÖRBŐL

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.
Azonos pontszámmal végző két vagy több csapat között a következő kritériumok rangsorolnak (ebben a sorrendben):
• gólkülönbség
• több szerzett gól
• az egymás elleni mérkőzések(en)
• • szerzett több pont
• • elért jobb gólkülönbség
• • szerzett több gól
• sportszerűségi pontszám a teljes csoportkörben (sárga lap: –1 pont; kiállítás második sárga lappal: –3 pont; azonnali piros lap: –4 pont; sárga lap és azonnali piros lap: –5 pont)
• sorsolás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik