Felkavaró részletek

2022.12.02. 08:00

Több mint 20 éve történt emberölés elkövetőit fogta el a rendőrség

Több mint két évtizeddel ezelőtt történt emberölés ügyében fogott el egy nagyvenyimi és egy kecskeméti férfit a KR NNI.

police.hu

Forrás: police.hu

A mai napig élénken él a kecskemétiek emlékezetében az az ügy, ami még 2000. október 1-jén történt a Bács-Kiskun megyei székhelyen, írja a police.hu. Az Izsáki úton található Silver diszkóban hajnalban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai tettleg bántalmazták, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat elgázolta, s a férfi a helyszínen életét vesztette. Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették. 

Fotók: police.hu

   Később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, mely alapján feltételezhető volt, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt, ezért a nyomozást aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt elrendelték. Az eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nyomozó Főosztálya vette át. A nyomozás során a modernkori technika vívmányait is segítségül hívták. Az áldozatot exhumálták, majd a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Ezen a vonalon elindulva a KR NNI nyomozói begyűjtöttek minden bizonyítékot, közel száz tanút kutattak fel, és a vallomások azt támasztották alá, hogy két férfi vonatkozásában az előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja megalapozott. A jelenleg 47 éves N. Tamást és a most 49 éves V. Lajost 2022. november 29-én hajnalban fogták el a nyomozók a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársaival közösen. A kecskeméti N. Tamást otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost munkahelye előtt. Miután mindkettőjük otthonában kutatást tartottak a rendőrök, előállították őket a KR NNI budapesti központi objektumába, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

 

A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd mindkettőjük letartóztatását kezdeményezte. Az ügy további részleteiről csak a későbbiekben, a nyomozás előrehaladtával lesz módunk tájékoztatást adni.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában