A nagymama elkéri családjától a karácsonyi vacsora árát

Vágólapra másolva!
A nagymama a családdal fizetteti meg a karácsonyi vacsorát - beleértve a hároméves unokákat is.
Vágólapra másolva!

Egy pénztudatos nagymama minden évben felszámolja a családjának a karácsonyi vacsorát, természetesen a hároméves unoka sem eszik ingyen - írja a Sun.

Ha pedig valaki a december 1-jei határidőig nem utalja át a pénzt a bankszámlájára, akkor

a karácsonyi meghívást visszavonja, és az ünnepség a nemfizető rokon nélkül zajlik majd le.

Idén, amikor a költségek minden eddiginél magasabbak, Caroline a két fiától 15 fontot (7.200Ft), a három lányától 10 fontot (4.800Ft), a négy öt év feletti unokájától 5 fontot (2.400Ft), az öt év alatti unokáktól pedig 2,50 fontot (1.200Ft) fog kérni.

Caroline Duddridge, 63, charges everyone in her family for Christmas dinner, even her three-year-old grandkids

A nőknek kevesebbet kell fizetniük, mert részmunkaidőben dolgoznak.

A volt tanársegéd Caroline 2016-ban vezette be az immár éves hagyományt - egy évvel azután, hogy meghalt a férje és a felére csökkent az elkölthető jövedelme.

Mint sok anyuka és nagymama, akik mindig elkészítik a karácsonyi vacsorát, én sem bírtam volna elviselni az összes ajándék megvásárlásának és a teljes étkezés kifizetésének költségeit - magyarázta.

"Aggódtam, hogy az új évet azzal töltöm, hogy a hitelt fogom visszafizetni"

Így Caroline bejelentette, hogy mostantól minden családtag számára meghatározott menüárat vezet be.

"Nem engedem a késedelmes fizetést, és ezt a gyerekek is tudják. Néhányan panaszkodnak a számlák és egyéb költségek miatt, de én egyszerűen azt mondom nekik, hogy akkor ne gyertek.

Ez számomra természetes... ez az egyetlen járható út. Ha rajtam múlna, egy évtizedben csak kétszer lenne karácsony. Imádom a karácsonyt, de az összes költség és dráma körülötte kimerítő. A tervem biztosítja, hogy senki sem szembesül karácsony utáni pénzgondokkal" - montda Caroline.