Vb 2022: a Fradi kiszemeltje volt az, akivel Cristiano Ronaldo szóváltásba keveredett

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.12.04. 13:51
null
Cso Ko Szung (9) siettette Cristiano Ronaldót, a portugál pedig megsértődött (Fotó: Getty Images)
Cso Ko Szung ismét főszerepben – a portugálok elleni győzelem után is középpontban a Ferencváros által figyelt támadó.

 

Korábban beszámoltunk arról, hogy a hírek szerint a Ferencváros is érdeklődik a 24 éves Cso Ko Szung iránt. A dél-koreai támadó két gólt szerzett a katari világbajnokságon a Ghána elleni csoportmérkőzésen, amelyet az afrikai csapat nyert meg 3–2-re. A hivatalos bejelentésig a klub és a játékos sem kommentál ilyen híreket, de az biztos, hogy a Csonbuk Motors csatára ismét főszereplő. Az ázsiai együttes 2–1-re legyőzte Portugáliát, s ezzel Uruguay és Ghána előtt csoportmásodikként továbbjutott. A találkozó után kisebb vihart kavart, hogy a lecserélt Cristiano Ronaldo a portugál média szerint ezt mondta: „De nagyon sietős, hogy kib…ol a játékból, b… meg.”

A találkozót követően szóba került, hogy ez vajon kinek szólhatott. Noha Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón tagadta, hogy neki szánta CR7 a megjegyzést, a portugál sajtó mindezt tényként kezelte. Nos, a dél-koreai lapok azt írták, hogy Cso Ko Szung húzta ki a gyufát az ötszörös aranylabdásnál.

„Húzta az időt, amikor lecserélték – mondta Cso Ko Szung. – Annyit mondtam neki, hogy igyekezzen. Gyorsabban, ennyit mondtam neki, erre kiakadt. Még Pepe is odajött, hogy mit képzelek?! Kicsit többet veszekedtek, mint kellett volna, de nem érdekel. Cristiano Ronaldo egy bunkó.”

Talán az sem illemtanár, aki a világ egyik legjobb labdarúgójáról így beszél, de a történethez tudni kell, hogy Dél-Koreában sokat vesztett népszerűségéből Cristiano Ronaldo, amikor a Juventus játékosaként Szöulban járt 2019 nyarán. Az olaszok a dél-koreai ligaválogatott ellen játszottak felkészülési mérkőzést, és amíg Alessandro di Pardo, Luca Coccolo vagy Stephy Mavididi volt a pályán a Juvéban, CR7 csak a kispadról figyelte a meccset – jókora csalódást okozva a miatta jegyet váltó, a stadiont zsúfolásig megtöltő ázsiai futballkedvelőknek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik