Vb 2022: a torna legjobb és legerősebb csapata ellen készülnek a horvátok

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 16:05
null
Modric (középen) és Kovacic is fáradtság miatt kapott cserét (Fotó: AFP)
A horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic Katarban, a szokásos sajtótájékoztatók sorában nem kerülhette el, hogy magyarázatot adhasson az előző napi húzásaira, melyeket a Japán–Horvátország világbajnoki nyolcaddöntő keretében lépett meg.

 

Mint ismert, a horvátok a 120 percnyi 1–1 után tizenegyespárbajban harcolták ki a legjobb nyolc közé kerülést. A szakvezető ecsetelte például azt is, hogy például előbb Luka Modricot, majd Ivan Persiciet is lehozta – már a hosszabbítás perceiben.

„Mint mindig, ezen esetekben is mindannyian átbeszéltük a lépéseket a kispadon, így azzal is tisztában voltunk, milyen a találkozó menete – fogalmazott az 56 esztendős szakvezető. – Okos döntést kellett hoznunk úgy, hogy azzal kellő energiát is vigyünk a helyükre. Luka és Kova (Mateo Kovacic) egyszerűen elfáradtak, miként Perisic is, bíztunk azonban – miként eddig is – a kispadunkban, ezért is kaptak mások lehetőséget a folytatásra, így az egyre valószínűbbé váló tizenegyeslövésekre is."

Érdekesség, hogy Ante Budimir Bruno Petkovicot váltotta támadásban, majd Dalic bő negyven perc játékidő után a helyén Marko Livajának is lehetőséget adott. Mint elmondta, egyszerűen a harmadik csatárát is szerette volna kipróbálni, nem a második variációt „adó” labdarúgó teljesítménye miatt váltott.

„Bebizonyosodott ugyanakkor az is, hogy több kilométert futottunk összességében, mint riválisunk, erősek voltunk tehát” – folytatta a kapitány.

A következő erőpróba a negyeddöntő, melynek keretében Brazília vár a horvátokra, a „kockásokat” vezénylő edző tisztában van a feladat összetettségével.

„Brazília a torna legerősebb és legjobb csapata. Ha megnézzük a kerete mélységét és minőségét, az akár ijesztőként is hathat. Óriási feladat előtt állunk, riválisunknak rengeteg jó játékosa van, s ami nagyon fontos lehet számunkra, hogy jól kezdjük ellene a találkozót. Persze nincs mitől tartanunk, kellő hittel és magabiztosan megyünk neki a találkozónak, úgy, hogy kellően átérezzük, Brazília ellen mérkőzhetünk egy világbajnokság keretében. De nem adjuk fel, addig is megpróbáljuk maximálisan kipihenni magunkat, felkészülni a mérkőzésre, melyen igyekszünk mindent kiadni magunkból. Lehet, hogy az esélyek nem 50-50 százalékot mutatnak, de leírni sem lehet minket."

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ
JAPÁN–HORVÁTORSZÁG 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 1–3

Al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 42 523 néző. Vezette: Elfath (amerikai)
JAPÁN: Gonda – Tanigucsi, Josida, Tomijaszu – Ito Dzs., Endo V., Morita (Tanaka, 106.), Nagatomo (Mitoma, 64.) – Doan (Minamino, 87.), Maeda (Aszano, 64.), Kamada (Szakai, 75.). Szövetségi kapitány: Morijaszu Hadzsime
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Barisic – Kovacic (Vlasic, 99.), Brozovic, Modric (Majer, 99.) – Kramaric (Pasalic, 68.), B. Petkovic (Budimir, 62.; Livaja, 106.), Perisic (Orsic, 106.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Gólszerző: Maeda (44.), ill. Perisic (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik