Vb 2022: „Még Messinél is több vb-n voltam”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 17:00
null
Hubert Bihlernek a 2018-as oroszországi már az ötödik vb-je volt, de most Katarban is önkénteskedik (Fotó: Getty Images)
A 22. labdarúgó-világbajnokság a 76 éves német Hubert Bihler hatodik nagy tornája, melyből önkéntesként veszi ki a részét. Ahogy viccelődött vele, több világbajnokságon járt, mint a hétszeres aranylabdás Lionel Messi.

Hubert Bihler egyike a katari világbajnokság 20 ezer önkéntesének, s feladatai közé tartozott a média munkatársainak támogatása a 974 Stadionban. Mint a 76 éves önkéntes a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapjának adott interjúban elmondta, egész életének részét képezte a futball.

„Testnevelő és matematikatanár voltam, de emellett a labdarúgással is foglalkoztam játékosként és edzőként. A sportág az egész életemet végigkísérte és amikor nyugdíjba mentem, elkezdtem önkénteskedni a nagy eseményeken. Az első tapasztalatom a 2006-os németországi világbajnokság volt, melyen beleszerettem az önkénteskedésbe” – mesélte a francia és svájci határ melletti Dunningenben dolgozó Bihler, aki a 2006-os után a 2010-es dél-afrikai, a 2014-es brazíliai és a 2018-as oroszországi tornán is szerepet vállalt, s természetesen most is ott van Katarban, ezek mellett pedig a 2011-es női világbajnokságon is önkénteskedett, azaz már hat nagy tornán vett részt.

„Néha viccelődöm vele, hogy még Lionel Messinél is több világbajnokságon voltam” – fogalmazott a 76 éves önkéntes, megemlítve, korábban az volt a terve, hogy a 2018-as torna után felhagy a tevékenységgel, de felesége sajnálatos halála után szeretett volna új kihívást találni magának, ezért jelentkezett a katari eseményre is.

Bihler elmondta, a német válogatott korai búcsúja után Brazíliának szurkol, mert nagyszerű csapat és sok brazil barátja van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik