Leipzig: súlyos sérülést szenvedett Gulácsi – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.10.05. 22:15
null
Gulácsi Péter nem így tervezte befejezni a szerdai összecsapást (Fotó: Imago Images)
Amint arról beszámoltunk, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében le kellett cserélni az RB Leipzig magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert, miután egy passz után megbicsaklott a térde. A találkozó után a lipcsei klub hivatalos Twitter-csatornáján közölte: a 31 éves kapus jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalagja.

Gulácsi Péter a Celtic elleni mérkőzés 10. percében egy passz után a földre rogyott – megbicsaklott a jobb térde, és azonnal ápolásra szorult. Az RB Leipzig csapatkapitányát hordágyon kellett levinni a pályáról, miközben a szurkolók a nevét skandálták, és karszalagját Willi Orbán vette át. A kapuba Janis Blaswich állt be – akinek ez volt a bemutatkozása a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a lipcseiek vezetőedzője talán már sejthette, hogy súlyos a baj kapusával, mert saját példájával hozakodott elő, miután jobbulást kívánt Gulácsinak.

„Ez nagyon fájó. Péter a csapatkapitány és évek óta alappillére a Lipcsének. Gyors és mielőbbi felépülést kívánunk, a csapat és a teljes klub támogatja ebben. A saját példámból én is tudom, hogy sohasem könnyű egy sérülésből egyedül dolgozva visszatérni” – fogalmazott Rose.

A Gulácsi helyére beállt Janis Blaswich először is minden jót kívánt csapattársának, egyúttal emlékeztetett rá: a közönség a nevét skandálva állt ki mellette, amikor hordágyon vitték le a pályáról.

„Amikor valaki második számú kapus, mindig bevetésre készen kell állnia. Nagyon fontos volt, hogy jól játszottunk, és megszereztük első három pontunkat” – tette hozzá.

A klub bejelentése szerint a kapusra az előttünk álló napokban további vizsgálatok várnak, így vélhetően csak ezek eredményeinek ismeretében lehet arról beszélni, hogy milyen hosszú időt kell majd kihagynia.

Az ilyen jellegű sérüléseknél még az óvatos becslések is féléves gyógyulási folyamattal számolnak.

A KLUB BEJELENTÉSE


A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
F-CSOPORT
RB Leipzig (német)–Celtic (skót) 3–1 (1–0)
Lipcse,
RB Aréna, 45 228 néző. Vezette: Eskas (norvég)
Lipcse: Gulácsi (Blaswich, 13.) – Simakan, Orbán, Gvardiol, Raum (Halstenberg, 81.) – Schlager, Kampl (Haidara, 71.) – Szoboszlai (Poulsen, 82.), Nkunku, Werner (Forsberg, 71.) – André Silva. Vezetőedző: Marco Rose
Celtic: Hart – Juranovic, Welsh, Jenz, G. Taylor – C. McGregor (Abildgaard, 36.), O’Riley (Haksabanovics, 75.), Hatate (J. McCarthy, 82.) – Maeda (Forrest, 75.), Furuhasi (Jakumakisz, 82.), Jota. Vezetőedző: Ange Postecoglou
Gólszerző: Nkunku (27.), André Silva (64., 77.), ill. Jota (48.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik