BL, G-csoport: Haaland duplázott, a City öt góllal nyert

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 22:59
null
Megszokottá vált látvány... Haaland és a City-szurkolók öröme (Fotó: AFP)
A Manchester City a Köbenhavnt 5–0-ra, a Borussia Dortmund a Sevillát 4–1-re győzte le a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, a G-csoportban.

 

MANCHESTER CITY–KÖBENHAVN 5–0

Pep Guardiola csapata gyakorlatilag azt művelte a pályán, amit csak akart – kiütéssel küldte haza a dán vendégeket. A gólgyártást ki más, mint Erling Haaland kezdte meg a 7. percben: Joao Cancelo tette be a labdát jobbról a tizenhatoson belül magára hagyott norvég klasszisnak, aki a kapu jobb sarkába lőtt.

A fiatal csatár a félidő hajrájához érve egy szöglet utáni kipattanóból meglőtte második gólját is, majd kisvártatva tovább nőtt a manchesteri előny: a bal oldalról érkező, Haalandot kereső beadás után Davit Kocsolava a saját kapujába juttatta a labdát.

A második félidőben sem kellett sok idő az első gólhoz, Marko Stamenic felborította Aymeric Laportét, a megítélt büntetőből Rijad Mahrez volt eredményes. A végeredményt a 76. percben Julián Álvarez állította be, gyorsan felépített támadás végén Mahrez passzából találva be.

Győzelmével a Manchester City továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját, míg a Köbenhavn egyre reménytelenebb helyzetben van – a meccsen a kaput el sem találó dánoknak három meccs alatt sem jött össze a gól, így nehezen reménykedhetnek egy tavasszal is nemzetközi kupaszereplést érő helyben.

Hengerelt idegenben a Dortmund – a végeredményt Brandt fejes gólja állította be (Fotó: AFP)
Hengerelt idegenben a Dortmund – a végeredményt Brandt fejes gólja állította be (Fotó: AFP)

SEVILLA–BORUSSIA DORTMUND 1–4

Manchesteri 2–1-es vereségét követően magabiztos győzelemmel javított a Dortmund: már az első félidőben jelentős előnyre tett szert, és simán elhozta a három pontot Sevillából. A BVB Raphaël Guerreiro káprázatos góljával szerezte meg a vezetést, Jude Bellingham ívelését követően a portugál a bal oldalon, a tizenhatos bal sarkáról bombázott a kapuba.

A 21. percben Jusszef en-Nesziri csak VAR-ozást követően úszott meg egy piros lapot, csapata viszont nem kerülte el az újabb gólokat, a félidő vége előtt nem sokkal újabb két dortmundi találatot láttunk, előbb szép összjáték végén Jude Bellingham lőtt a jobb alsóba, majd Karim Adeyemi pofozott be egy kipattanót.

A szünet után szögletből en-Nesziri fejesével visszajött a meccsbe a Sevilla, ám a helyzetek számában nagyjából kiegyenlített mérkőzésen a Dortmund lőtt még egy újabb gólt, Youssoufa Moukoko balról érkező beadásából a teljesen egyedül hagyott Julian Brandt gond nélkül csúsztatta a bal felsőbe a labdát.

A Sevilla három meccs után továbbra is nyeretlen a csoportkörben.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Köbenhavn (dán) 5–0 (Haaland 7., 32., Kocsolava 39. – öngól, Mahrez 44. – 11-esből, J. Álvarez 76.)
Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 1–4 (en-Nesziri 51., ill. Guerreiro 6., Bellingham 41., Adeyemi 43., Brandt 75.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City3311–1+109
2. Borussia Dortmund3218–3+56
3. Sevilla3121–8–71
4. FC Köbenhavn3120–8–81
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik