Húsvéti hosszú hétvége: mutatunk néhány programot nagypéntek és a locsolkodás között





Az idei év második hosszú hétvégéjére nem kellett sokat várni az első után. A közelgő húsvéti hétvége viszont már négy munkaszüneti napból áll, és számos programlehetőséget kínál. Mutatunk néhányat!



Megosztás
Szerző: MZ/X
Létrehozva: 2024.03.29.
húsvét program tojás

Idén március 29. és április 1-je közé esik a húsvét. Mivel nagypéntek 2017 óta munkaszüneti nap, ahogy a húsvét hétfő is, csütörtök és kedd között 2024-ben négy munkaszüneti nap lesz. Emiatt és természetesen maga a húsvét miatt is rengeteg programmal készülnek a szervezők. Íme néhány főváros-közeli lehetőség!

Holloko,,Hungary,-,April,12,,2019:,Easter,Festival,In,The, húsvét, programok
Mutatunk néhány húsvéti programot a fővárosban és környékén (Fotó: Jane Biriukova)

Húsvéti programok a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Március 29. és április elseje között számos állatos élményprogrammal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számos látnivalóval várja a látogatókat a fővárosi állatkert! Lesz többek között sörényes hangyász és pingvin etetés, fóka show, merüléses látványetetés a Cápasulinál, előadás a vadmentésről, elefánttréning. Ezek mellett a nemrég született kis állatokat, például sörényes hangyászt is meg lehet majd nézni. Emellett a tavaszi szünet teljes időtartama alatt látogatható esténként a Tavaszi Lampion Varázs is, melyre külön belépőjegyet kell váltani. Az ezzel kapcsolatos részletek itt találhatók. A húsvéti menetrend pedig a következő, az időpontok mind a négy napra vonatkoznak.

  • 10:00 Sörényes hangyász etetés – Hangyász kifutó
  • 11:00 Fóka show-Oroszlánfókák medencéje
  • 11:30 Nagyszikla titka – Fogadótér (Varázshegy)
  • 12:00 Állatbemutató-Csillagtér (Varázshegy)
  • 12:00 Merüléses látványetetés – Cápasuli
  • 13:30 Hidegvérű társaink – Darwin terem (Varázshegy)
  • 14:00 Vadállatmentésről előadás – Vadállatmentő Központ
  • 15:00 Elefánttréning – Elefántház mögött
  • 16:00 Pingvin etetés – Pingvin kifutó

Húsvét hétfői programok a Vasúttörténeti Parkban

Április elsején a következő szezonnyitó programokkal készül reggel 10 és este hat között a budapesti Vasúttörténeti Park:

  • 11:00 Vaga Banda Tavaszköszöntő műsora
  • 13:00 Portéka Színpad „Vau és Miau” húsvéti bábelőadása
  • 15:00 Libavonat zenekar koncertje

Ezen kívül lesz állatsimogató, húsvéti  yuszikeresés, kreatív kézműves műhely, arcfestés és csillámtetoválás, és természetesen fel lehet majd szállni a kerti vasútra, a kézi hajtányra, a Csajka sínautóra és az 1026-os gőzmozdonyra. Az eseményen a Vasúttörténeti Park általános jegyárai lesznek érvényben. További részletek itt olvashatók az eseménnyel kapcsolatban.

Colorful,Easter,Eggs,Background
Sok helyen lesz tojáskeresés (Fotó: Africa Studio)

A Noé Állatotthon nagyszombaton várja a látogatókat

A XVII. kerületben található állatotthon (Csordakút utca vége) március 30-án, 10 és 13 óra között ingyenes programokkal várja a látogatókat. A Noé nyílt napján a játszótér környékén lesznek húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozások és fejtörő programok. Amíg a gyerekek játszanak, addig a felnőttek elfogyaszthatnak egy finom kávét a Jótékonysági MacsKávézóban! És természetesen lehet kutyát sétáltatni, macskát simogatni, meg lehet ismerkedni az állatotthonban élő nyuszikkal, birkákkal, kecskékkel, disznókkal és a többiekkel is. A további részletek itt olvashatók.

Nagypénteken a Normafához is érdemes lesz ellátogatni

Március 29., 9:30-15:00 óra között várja a gombák, salátaboglárkák, keltikék, aggfák kedvelőit Dotya (képzőművész és tanuló gombaszakellenőr) és Anna (biológus, gombaszakellenőr, Waldorf pedagógus) összeszokott formációja a Normafán. A látogatóközpontnál lesz a gyülekező reggel, majd a Csacsi-rét felé indulva egy laza túra keretein belül megmerítkezhetünk az erdő tavaszi ébredésében. Az esemény részletei itt olvashatók.

Őrmezei Húsvét március 30.

Az Őrmezei Közösségi Házban (1112 Budapest, Cirmos u. 8.) 10:00-13:00 óra között várják az érdeklődőket a húsvéti ügyességi akadálypályán és a következő programokkal:

  • 10.00-10.50 Húsvéti tréfák a Vaga Banda gólyalábas utcaszínházi előadása tojászsonglőrködéssel
  • 10.30-12.30 Zöldségszobrászat kicsiknek és nagyoknak
  • 10.00-13.00 Kalácskészítés és -sütés gyerekeknek

A részvétel ingyenes.

Holloko,,Hungary,-,April,18,,2022:,Easter,Festival,In,The
Több helyen lesznek hagyományőrző programok is (Fotó: krstrbrt)

Budafokon is nagyszombaton lesz húsvétozás

Március 30-án Gumikerekes kisvonattal utazhatunk a Budafoki megállók között nyuszikalauzokkal a Magdolna Udvar - Barlanglakás Emlékmúzeum - DunaFok Szabadidőpark között. A Magdolna Udvarban kézműves foglalkozások és látványfestés lesz a tárlatvezetések mellett, a Barlanglakás Emlékmúzeumban tárlatvezetés és kézműves foglalkozás, a Dunafok Szabdidőparkban pedig állatsimogató és filmvetítés lesz. A kisvonat 13 órakor indul. További részletek itt olvashatók.

A Skanzen egész hétvégén nyitva lesz

A Szentendrei Skanzen tájegységeikben újra felelevenítik a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát, illatát és közösségformáló erejét. 2024. március 31-én és április 1-jén a hamvazószerdától fehérvasárnapig tartó húsvéti ünnepkörhöz tartozó előkészületek és szokások kerülnek a középpontba. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várják a látogatókat. A további részletek itt olvashatók.

A Budakeszi vadaspark és az arborétum is végig nyitva lesz

A Budakeszi Vadaspark a tavaszi szünet minden napjára készül valami extra programmal, de a húsvéti kvízjáték csak március 28-a és április 1-je között érhető el. A Budakeszi Arborétumban a családi programok már nagypénteken megkezdődnek a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Minden gyermek számára rejt egy „nyúlfészket” az erdő! Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz. Idén is mindenki elhelyezheti a tojás díszét az arborétumi tojásfára. A további részletek itt és itt olvashatók.





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás