Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 foszlós és puha húsvéti kalács, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról

default user icon
MME
A húsvéti kalácsnak hagyománya van, enélkül a finomság nélkül garantáltan nem telik el az ünnep. Összegyűjtöttük a legpuhább, legfoszlósabb kalácsok receptjét.

A sonka és a torma mellett a kalács az az igazi húsvéti finomság, ami nem hiányozhat a menüből. A hagyományosan ünnepekkor fogyasztott finomság sokféleképpen készülhet, tájegységenként eltérő lehet a formája és a fonás módja is. Sok helyen csak a vasárnapi templomi mise után fogyasztották, miután megszenteltették a kalácsot.
Az eltérő tradíciókban azonban egyvalami közös: a húsvéti reggeli ünnepi alkalom, és elképzelhetetlen kalács nélkül.
Ezért összeválogattuk a legjobb kalácsok receptjét a sóstól az édesig, a kakaóstól a mazsolásig, a klasszikusoktól a mentesig.

PUHA, FOSZLÓS HÚSVÉTI KALÁCS>>>

 

SÓS FONOTT KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

 

MEDVEHAGYMÁS FONOTT KALÁCS>>>

 

HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS HÁROMFÉLE TÖLTELÉKKEL>>>

 

HÚSVÉTI KALÁCS (TEJ- ÉS GLUTÉNMENTESEN)>>>

 

GLUTÉNMENTES DIÓS KALÁCS>>>

 

MAZSOLÁS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

 

HÚSVÉTI OSTOROS KALÁCS>>>

 

OSTOROS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

 

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss