Közlekedés

2024.03.26. 14:45

Új traffiboxot tett ki a rendőrség Hajdú-Biharban, megvan a pontos helyszín is

A telepítés helyének kiválasztásánál a baleseti statisztikákat is figyelembe vették.

Haon.hu

Traffiboxot helyeztek ki Berettyóújfalu belterületén, a 47-es főúton, az új eszközzel a Debrecen felől érkezők sebességét mérik a rendőrök. A vármegyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a traffiboxot március 26-án üzemelték be, a helyszín kiválasztása a helyi adottságok és a baleseti statisztikai adatok figyelembevételével történt.

Traffiboxszal figyelik a gyorshajtókat Berettyóújfaluban
Traffiboxszal figyelik a gyorshajtókat Berettyóújfaluban
Forrás: police.hu

„A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, kiemelt figyelmet fordít a szabályszegők közlekedésből való kiszűrésére és ezáltal a balesetek megelőzésére. Folyamatosak a közlekedésrendészeti ellenőrzések, és ezen belül pedig rendszeresek a sebesség-ellenőrzések is, mivel a gyorshajtás a legfőbb baleseti okok között szerepel” – írták még a közleményben.

Mint ismert, a gyorshajtókat Debrecenben is figyelik az eszközökkel, a vármegyeszékhelyen a Szabó Kálmán utca 20. és a Budai Nagy Antal utca 140. szám alatt, valamint a Töhötöm utca – Maros utca kereszteződésében találkozhatunk velük. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a traffibox egy nagyjából 80 centi magas fémdoboz egy körülbelül méteres fémcső tetejére rögzítve, amelyből figyel a hosszabb-rövidebb időre beszerelt traffipax.

Az autósok trükkös eszközöknek tartják, egyrészt mert bár látják az eszközöket, nem lehet tudni róluk, hogy éppen van-e bennük sebességmérő, emiatt akkor is lassítják a forgalmat, ha épp nem mérnek. Másrészt, mivel forgatható traffipaxokról van szó, azt sem lehet messziről kiszűrni, hogy merrefelé mér.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában