Indul a szezon, mutatjuk a Balaton új szuperhajóit

Vágólapra másolva!
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a 178. balatoni hajózási szezont megnyitó ünnepség sajtótájékoztatóján Siófokon arról beszélt, hogy a talpra állás után a gazdaságban és a turizmusban is az idei az újraindítás éve, amelyben 2-3 százalékos GDP-növekedés lesz elérhető. Az ünnepség keretében átadták a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) négy új hajóját.
Vágólapra másolva!

Nagy Márton hozzátette, amennyiben a szomszédságban zajló háború ezt nem akadályozza meg, jövőre vissza tud állni az ország a 4-5 százalékos GDP-növekedésre, ami benne van a magyar gazdaság potenciáljában.

NAGY Márton, Bahart
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beszédet mond a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) négy új hajójának felavatásán, a 178. balatoni hajózási szezon kezdetén a Tomaj katamarán fedélzetén a Siófok hajóállomáson 2024. március 28-án
Fotó: Vasvári Tamás / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap / MTI

Kiemelte, hogy ebben 

kulcsfontosságú szerepe van a turizmusnak, amely több mint 10 százalékát adja az ország GDP-jének, közvetve és közvetlenül 400 ezer embernek, családnak biztosít megélhetést.

bahart, tomaj, komp
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új, Tomaj elnevezésû katamaránja felavatása napján, a 178. balatoni hajózási szezon kezdetén a siófoki hajóállomáson
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A Bahart állami támogatással, 5,7 milliárd forintból megvásárolt négy új hajója 40 éve nem látott fejlesztés, újabb lendületet ad a balatoni turizmusnak – fogalmazott a miniszter. 

bahar, komp, hajó
A Balaton elnevezésû katamarán felavatása napján
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A kormány döntése alapján a cégnél több mint hatmilliárdos tõkeemelés történt, ez tette lehetõvé a több mint 5 milliárdos beruházást, amelynek révén a tesztüzem után két új komp és két új katamarán áll forgalomba. 

Ahogy az Origo megírta, az új balatoni hajók az egyik legnagyobb lépést jelentik a Bahart flottájának korszerűsítésében. Az új hajókat részben a Dunán át juttatták el a Balatonra,