Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

Forrás: Thinkstock -
húsvét torta mascarpone répatorta répa
Akad-e még valaki, aki nem ismeri a viccet Nyuszikáról meg a répatortáról? Íme, egy recept, amivel még ő is elégedett lenne.

Van egy ősrégi vicc, bár igaz, egy csecsemőnek minden vicc új. És mivel a nőknek nincs kora, itt a Life-on nyugodtan elmesélhetjük a sok kortalan olvasónknak a nyuszikás viccet. 

Szóval Nyuszika bemegy a cukrászdába. Odapattan Medve úr elé, aki a cukrász bácsi, és megkérdezi. 
- Répatorta van? 
- Az pont nincs, Nuszika, de van dobostorta, csokitorta, puncstorta, túrótorta, nézz csak körül, mennyi féle torta van! - feleli Medve bácsi.
Nyuszika válasz nélkül, sebbel-lobbal kirohan. 
De másnap újra arra téved. 
- Répatorta van? 
- Mondtam már, hogy nincs, ejnye, Nyuszika, hagyjál már békén! - morog Medve úr.. 
Nyuszika újra csak kirohan, még az ajtót is becsapja dühében. 
De másnap Medve úr már az ajtó előtt várja. 
- Gyere be, Nyuszika, nézd csak, mit sütöttem neked! Itt a répatorta!
Nyuszika felhúzza az orrát, és így felel: 
- Fuj de vacak lehet!

Nyuszika az alábbi receptnek azonban biztosan nem tudott volna ellenállni. Így készül a hamisítatlan répatorta:

 

Répatorta
Fotó: Shutterstock

 

Hozzávalók 8 adaghoz

 

  • 40 dkg sárgarépa
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 4 darab tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg dió durvára vágva
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A krémhez: 

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 ek lime- vagy citromlé és héj


A diót durvára daraboljuk. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn. Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a tojást. Alaposan elkeverjük. Belekeverjük a reszelt répát is. Beletöltjük a tortaformába a masszát, és mehet is a sütőbe. Körülbelül egy óra alatt megsül. Ha kisült a torta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak akkor vegyük ki belőle, ha már szilárd. Ha megcsináltuk a mascarpónés krémet, kenjük a hideg torta tetejére. 

A MINDMEGETTE  oldalán több húsvéti receptet is találsz.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.