Online csalás

2024.03.28. 09:49

Egy pillanat alatt vált köddé tizenkilenc millió Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalók ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

Gyakori az online csalás napjainkban

Fotó: A kép illusztráció

Egy Miskolcon lakó sértettnek közel 19 millió forintja vált köddé - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az internetes csalás. A bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 25 éves tuzséri férfival szemben. Az elkövető 2024. augusztus 16-án kicsalt egy Miskolcon lakó sértettől közel 19 millió forintot. Az álbankár telefonon kereste meg áldozatát, és közölte, hogy gyanús műveletet észleltek a számláján, de közösen meg tudják akadályozni, hogy kár érje. Azt mondta a sértettnek, hogy kapcsolja telefonon az informatikai csoportot, ahol kérték tőle, hogy töltse le számítógépére az AnyDesk programot, és lépjen be a netbankjába, majd adja meg a pénzintézet által küldött sms-kódokat. Az asszony a kéréseknek eleget is tett.

A csaló így megszerezte a sértett netbankos adatait, majd az összes megtakarított pénzét. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőt 2024. március 12-én, és közel félmillió forintot le is foglaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában