Elütötte

2024.03.28. 09:26

Videón az Érsekkert mellett történt gázolás

Az úttesten áthaladó gyalogosnak hatalmas szerencséje volt, csonttörés nélkül megúszta a gázolást.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki elütötte az úttesten átkelő gyalogost - tudtuk meg, a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A vád szerint az autós 2022 novemberében az egri Érsekkert melletti hosszú és egyenes útszakaszon közlekedett. A gyalogos sértett eközben elindult, hogy átkeljen az úttesten, azonban nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, hanem kb. egy méterrel mellette tette ezt. A vádlott nem kellő figyelmességgel vezetett, így nem vette észre, a túloldalra már majdnem átértő sértettet, akit a kocsija elejével fékezés nélkül elütött, és messze előre lökött. A vádlott rögtön megállt, és a sérült segítségére sietett, aki több méterrel az elütés helyétől feküdt a földön. A balesetet a sértett – a csodával határos módon – csonttörés nélkül megúszta, a jobb keze hüvelykujjának ficamát és agyrázódást szenvedett el. A központi járási ügyészség az Egri Járásbírósághoz most benyújtott vádiratában a figyelmetlen vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A balesetet térfigyelő kamera rögzítette. A videó az alábbi linken tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában