Világfutball: Brazília nem játszana több felkészülési meccset a VAR használata nélkül

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.28. 10:30
Brazíliában nem értik, miért nincs VAR a felkészülési meccseken (Fotó: Getty Images)
A Spanyolország elleni, 3–3-ra végződő mérkőzés után a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke kijelentette, szeretné, hogy mostantól minden nemzetközi felkészülési mérkőzésen is használják a VAR-t.

Kedden a Santiago Bernabéu Stadionban rendezett felkészülési meccs nem okozott csalódást, hiszen az utolsó pillanatig kiélezett és fordulatos volt. A hat gólból azonban három is büntetőből született, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy a mérkőzés után valamelyik fél ne legyen felháborodva az eredmény alakulása miatt. Ez esetben a brazil szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues fejezte ki nemtetszését a spanyolok 86. percben kapott tizenegyesével kapcsolatban, mivel szerinte a büntetőt kiharcoló Lamin Yamal ellen nem követtek el szabálytalanságot. 

A szakember a mérkőzés után hangsúlyozta, nem érti, miért nincs a nemzetközi felkészülési mérkőzéseken VAR, hogy elkerülhessék az ilyen szituációkat. 

„Nem értem, Európában miért nincs VAR az ilyen fontos találkozókon. Elavultnak tartom ezt a gondolkodást. Meg fogjuk kérni a FIFA-t, hogy ezen változtasson” – mondta csalódottan Rodrigues. 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik