Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

Talán meglepő, de még mindig vannak az országban olyan fürdők, ahol a teljes árú, egész napos belépő bőven 2000 forint alatt van. Sőt, a nyugdíjasok akár 1000 forintért is fürdőzhetnek. A hosszú hétvége közeledtével mutatjuk, hol a legolcsóbb a fürdőzés jelenleg az országban. 

Nem mindegy, milyen áron pihenhetünk a fürdőkben - illusztrációForrás: Shutterstock/Kzenon

A teljes árú belépőt jelenleg legalacsonyabb áron a Hajdú-Bihar vármegyei nádudvari fürdő kínálja. Mindössze 1500 forintot kérnek az egész napos jegyért. Azonban nem árt sietnünk, ha ilyen olcsón szeretnénk mártózni az ásványi anyagokban gazdag vízben, mivel március 31-én karbantartás kezdődik a fürdőben, amely egészen a strandszezon kezdetéig tart – tudtuk meg a termalfurdo.hu sajtóközleményéből.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúr fürdője 1700 forintért kínálja a belépőt. Ezért cserébe a gyógymedence mellé úszómedencét és élménymedencét is kapunk.

A Dunántúlon csupán egy olyan termálfürdőt találunk, ahová 2000 forintnál alacsonyabb áron léphetünk be. A Vas vármegyében, Sárvár közelében található Mesteriben 1900 Ft-ért öt medencében mártózhatunk meg a helyi termálfürdő földes-meszes termálvizében.

Kevesen tudják, hogy Egerszalókon rendkívül pénztárcabarát a Nosztalgia Fürdő, mely ugyanazt a vizet kínálja télen-nyáron látogatható szabadtéri medencéiben, azonban a Saliris Fürdő árainak töredékéért.

A Nosztalgia fürdő EgerszalókonForrás: termalfurdo.hu

Szintén nem éri el a 2000 Ft-ot a püspökladányi Sárrét Kincse Gyógyfürdő belépője. A Hajdú-Bihar vármegyében található fürdő fizikoterápiás és balneoterápiás kezeléseket kínál a gyógyulni érkező látogatóknak, de szaunák, szoláriumok és kozmetikai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ez a környék bővelkedik a pénztárcabarát fürdőzési lehetőségekben. Kevesebb mint 40 kilométerre, Békés vármegyében, Füzesgyarmaton található a Kastélypark Fürdő, amely kül- és beltéri gyógyvizes medencékkel, szaunával és 1950 forintos belépővel szintén kiváló ár-érték arányú kikapcsolódást kínál.

Füzesgyarmaton található a Kastélypark FürdőForrás: termalfurdo.hu

Éppen 2000 forintot kérnek a teljes árú belépőért a szintén Békés vármegyei Nagyszénáson, a Szolnok közelében található Tiszaföldváron és a Pest vármegyei Tóalmáson.

Kicsit drágább, de még 2500 forint alatt marad a belépő Kiskunhalason és az ország délkeleti csücskében található Tótkomlóson.

A nyugdíjasokat még kedvezőbb árak várják

A fentebb említett fürdők többsége a nyugdíjasok számára is nagyon kedvező árakat kínál. Közülük is Tóalmás fürdője, a Szent András Gyógyvizes Strand kínálja a legolcsóbban, mindössze 1000 Ft-ért. Azonban, ha nyugdíjasként 16 óra után érkezünk, akkor csupán 700 Ft-ot kell fizetnünk a nemrégiben felújított gyógyvizes medencék használatáért. Mindezt Budapest központjától alig 1 órányi autóútra.

Van viszont három olyan fürdő, amelyek a felnőtt belépő alapján nem tartoznak a legolcsóbbak közé, azonban a nyugdíjasoknak jelentős kedvezményt adnak.

A Gödi Termálfürdőben várják az egyik legalacsonyabb árú belépőjeggyel a nyugdíjasokat, ahol a termálmedencék és szaunák használatáért mindössze 1700 forintot kérnek. Ugyanezen az áron fürdőzhetnek a nyugdíjasok Kaposváron a Virágfürdőben is.

Igazi élményt ad a kaposvári VirágfürdőForrás: Benke Robert/Benke Robert/termalfurdo.hu

Itt élménymedence, változatos masszázs elemekkel, szaunavilág és uszoda is a vendégek rendelkezésére áll a gyógyászati részleg mellett. Ennél csupán 100 Ft-tal kell többet fizetni Szentesen az Üdülőközpontban. Ezért az árért változatos hőfokú termálmedencéket, több úszómedencét, két gyerekmedencét és csúszdákat használhatunk. Ezzel ez a két fürdő igazán pénztárcabarát lehetőség egy nagyszülő-unoka programhoz.

A legolcsóbb termálfürdők részletes, rendszeresen aktualizált listája – interaktív térképpel – ide kattintva olvasható a termalfurdo.hu portálon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek