Schmidt Mária a CPAC Hungaryn: Az Európai Unió a legitimitásával játszik

SCHMIDT Mária
Budapest, 2022. május 20. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója a CPAC Hungary-n tartott beszédében kiemelte a nemzeti szuverenitás fontosságát, szót emelt az antikommunista ellenállásról és arról, hogy milyen veszélyek leselkednek Magyarországra és a kelet-közép európai népekre, amelyek nemrég rázták le a totalitarizmus igáját.
Vágólapra másolva!

- mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary-n Forrás: MTI/Illyés Tibor

Mint mondta ezt különös módon nem csak a szovjetek hanem a nyugati "szovjetológusok" is így gondolták.

Mindez ellentmondott a mi tapasztalatainknak, sőt 1989-ben nyilvánvalóvá vált, hogy a szocializmus csak hibernálta a nemzeti kérdést, de az olvadás hatására a nemzetek újra erőre kaptak és darabjaira szagatták a szovjet birodalmat, sőt magát a Szovjetuniót is - hangsúlyozta

-mondta

Mint hangsúlyozta a török uralom 150 éve alatt, a Habsburg-uralom 400 éve alatt és a szovjet uralom majdnem fél évszázada alatt megtartottuk nemzeti identitásunkat, megőriztük a nyelvünket és a kultúránkat. Amikor népünk úgy ítélte, meg hogy puszta léte is veszélybe van felkeltünk és szembe szálltunk a leigázóinkkal - tette hozzá

Mint világossá tette így történt ez 1956-ban is.

- hangsúlyozta.

A szovjet birodalom külső és belső válsága a 80-as évtizedben szemmel látható volt. Mint mondta, Ronald Reagan személyében végre olyan elnöke lett az Egyesült Államoknak, aki nem feltartóztatni hanem legyőzni akarta a gonosz birodalmát. Említést tett George Bush 1989-es budapesti látogatásáról is, amikor Bush világossá tette, hogy ezúttal nem fogják cserben hagyni a magyarokat.

- hangsúlyozta Schmidt Mária.

Mint mondta, 1990 után folyamatosan jöttek a csalódások és eluralkodott rajtunk a kiábrándultság. Azt hittük, hogy a Szovjetunió kimulásával a marxizmust is örökké eltemettük. Augusto del Noce, a neves olasz filozófus azonban halála előtt figyelmeztetett, hogy Kelet-Európában a marxizmus kimúlt, de Nyugaton tovább él.

Kínában a 70-es években neoliberális gazdaságra cserélték a tervgazdaságot és csak a marxizmus egyes részeit tartották meg. Ez az egyveleg Nyugatra is átvándorolt. Ez az újraértelmezett marxista ideológia mára teljes győzelmet aratott. A balliberális nyugati megmondók többségénél a világnézetükké és vallásukká alakult

-hangsúlyozta beszédében

Kilépve Jalta árnyékából egy olyan világban találtuk magunkat, ahol nem volt fogadókészség az antikommunizmusra. Sőt rossz néven vették, hogy antimarxisták vagyunk.

- mondta Schimdt Mária.

2010-től kezdve Orbán Viktor lépésről lépésre visszaszerezte hazánk szuverenitását - mondta. Az elmúlt 12 évben újra magyar kézbe kerültek a közszolgáltatások, a bankok, a média, ez pedig megerősítette a nemzeti szuverenitásunkat - tette hozzá.

- emelte ki beszédében Schmidt Mária.

Hangsúlyozta, hogy a magyar és középeurópai népek tapasztalata szerint a szuverenitásunkra a legnagyobb veszélyt a német és az orosz birodalmi törekvések jelentik. Szólt arról is, hogy Németország a szemünk láttára tűnt el a térképről. Katonailag nincs, politikailag eljelentéktelenedett, gazdaságilag "harakiri üzemmódba helyezkedett". Mindezt azért, mert identitását, kultúráját, büszkeségét rég feladta. A német politikai elitnek nincs tekintélye.

Mindezek a veszélyek itt vannak Magyarország határainál, és fenyegetik a nemzeti szuverenitásunkat.
Másfelől -mint mondta - az Egyesült Államokra mindig támaszként tekintettünk, de most egy hiperprogresszív birodalomépítés tornyosul fölénk, amiről Trump idején azt hittük, hogy végleg a múlté.

Beszédében kiemelte, hogy a Biden-adminisztráció még a rossz emlékű Obama-adminisztráción is túltesz a kulturális imperializmusával. A béke előmozdítása helyett olyan szankciókat erőltetnek, ami az Egyesült Államoknak és az oroszoknak nem fáj.

-hangsúlyozta. Amikor az eddigi vétópolitikát többségi döntéshozatalra szeretnék leváltani, az Európai Unió a legitimitásával játszik - mondta Schmidt Mária a Terror Háza Múzeum főigazgatója.