Redőnylábbal és vaslapáttal verekedett a főnök a beosztottjával - videó

két férfi, főnök és beosztott verekedett össze egymással redőnylábbal és vaslapáttal Nógrád megyében
két férfi, főnök és beosztott verekedett össze egymással redőnylábbal és vaslapáttal Nógrád megyében
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 41 és egy 46 éves Nógrád megyei férfi ellen, mert a gyanú szerint tavaly a munkahelyükön redőnylábbal és vaslapáttal verekedtek, egymásnak kishíján életveszélyes sérüléseket okozva.
Vágólapra másolva!

A vád szerint, 2021 áprilisában egy reggel egy 46 éves férfi és egyik munkatársa között heves vita alakult ki az üzemcsarnokban amiatt, mert a fiatalabb rágyújtott egy cigarettára. A vita rendezése érdekében a főnökükhöz fordultak, aki megkérte beosztottját, hogy ne cigarettázzon az üzemben. A két férfi visszatért a munkaterületre, ahol a főnök szavaival nem törődve a cigizős újra rágyújtott, mire kollégája

elkapta a nyakát, földre rántotta, elvette tőle a cigarettát és eloltotta azt.

A megtámadott munkás bepanaszolta a férfit. A főnök kirúgta a támadót és felszólította, hogy hagyja el az üzemet. Mivel a férfi erre nem volt hajlandó, főnöke az egyik asztalnak lökte a férfit, aki nem hagyta magát. A főnökét gázsprayvel arcon fújta, aztán összeverekedtek.

A két férfi vaslapáttal és redőnylábbal ütötte-verte egymást.

Ezeket egy idő után eldobták, de nem békéltek meg egymással. A főnök felvette a vaslapátot, amit a beosztottja használt és azzal ütötte meg a másik férfit,

aki erre újra gázsprayt vetett be főnöke ellen.

Mindezt a biztonsági kamerák előtt:

A főnök és beosztottja egymásnak könnyebb sérüléseket okozott, de ezekkel az eszközökkel és az egymás fejére mért ütésekkel súlyosabb, életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna bármelyiküknél.

A Nógrád Megyei Főügyészség a főnök ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, beosztottja ellen pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat.

A vezetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést, míg beosztottjával szemben pénzbüntetést, valamint azt indítványozták, hogy a Törvényszék a redőnylábat, vaslapátot és a gázsprayt is kobozza el. Arra az esetre, ha a férfiak az ügy előkészítő ülésén beismerő vallomást tesznek és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, az ügyészség az üzemvezetővel szemben 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést, míg a beosztottal szemben 300 ezer Ft pénzbüntetés kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.