Látássérült fiút rabolt ki két férfi egy vonaton

Vágólapra másolva!
Két 21 éves férfi egy Debrecenből Mátészalkára tartó vonaton támadt rá egy középiskolás fiúra, aki 40-50%-ban látássérült. Kegyetlenül megverték, majd elvették az értékeit.
Vágólapra másolva!

A látássérült fiú január 19-én délután Debrecenből utazott Mátészalkára vonattal. Két 21 éves férfi is a vonaton volt.

Amikor meglátták a diákot egyből elhatározták, hogy akár erőszakkal is, de megszerzik az értékeit.

Először az egyikőjük arra kérte a fiút, hogy adja oda nekik a bőröndjét, de ezt nem tette meg, mire a támadók kötekedni kezdtek vele. Közben magokkal dobálták, köpködték és rasszistának nevezték. A fiú próbálta elkerülni a provokációt, ezért át akart menni egy másik kocsiba, de a két férfi követte a peronra.

Ott beszorították a sarokba, négyszer ököllel megütötték a fején, és többször megrúgták.

Forrás: Ügyészség.hu

Ezek után a fiút visszalökték a kocsiba, rázárták az ajtót, az értékeit pedig elvették. Nyírmihálydiban a két támadó leszállt a vonatról, az egyikőjük hazavitte a fiú bőröndjét, amiben benne volt a táskája, számítógép és az iratait is. A támadó szülei segítettek eltüntetni a nyomokat. Kettétörték a bőröndöt, majd elégették a kályhában a ruhákkal és az iratokkal együtt. A laptopot az egyik férfi rábízta az ismerősére. A hátizsákot az egyik férfi anyja elcserélte vágott dohányra.

A megtámadott fiúnak eltört az arccsontja és az orra, a szemüregében pedig levegőgyülem lett.

A rendőrök még aznap elfogták a két férfit, akik azóta letartóztatásban vannak. Az ügyészség rablás és súlyos testi sértéssel vádolja őket. A nekik segítő szülők ellen bűnpártolás ás közokirattal visszaélés miatt emeltek vádat.