Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap vezetőjével tárgyalt

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. január 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Bagdad Amrejevvel, a Türk Befektetési Alap elnökével (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 27-én. Középen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.
Vágólapra másolva!

A befektetési alap lesz a Türk Államok Szervezetének legfontosabb közös pénzügyi intézménye, melynek célja a tagállamok - Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Törökország, Kirgizisztán és megfigyelőként Türkmenisztán és Magyarország - gazdasági potenciáljának mobilizálása, a kereskedelmi és gazdasági együttműködés erősítése közös projektek, befektetések megvalósításával.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Bagdad Amrejevvel, a Türk Befektetési Alap elnökével (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 27-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A sajtófőnök elmondta: a türk államok befektetési alapja 350 millió dolláros alaptőkével indul, és a kis- és középvállalkozások projektjeit kívánja elsősorban támogatni. A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.