Migránsokat teli kocsijában fogták el Kecskeméten a körözött, veszélyes moldáv embercsempészt

autó
A moldáv férfi autója
Vágólapra másolva!
Embercsempészés közben fogtak el egy moldáv férfit a kecskeméti rendőrök. Később kiderült a férfiról, hogy a hazájában körözés alatt áll.
Vágólapra másolva!

2023. január 26-án 10 óra 20 perckor a kecskeméti rendőrök megállítottak egy autót az M5-ös autópályán. Az autót egy 30 éves moldáv férfi vezette, a kocsiban rajta kívül még hat migráns utazott.

Az utasok töröknek vallották magukat, azonban sem ezt, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a moldáv férfi, a migránsokat Nyugat-Európába akarta csempészni, ezért a rendőrök embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Az autóban utazó migránsok Forrás: police.hu

Az intézkedés során az is kiderült, hogy a sofőr ellen a Moldovai Köztársaság elfogatóparancsot adott ki lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés, valamint más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A moldáv férfi autója Forrás: police.hu

A férfit a rendőrök előállították és a kihallgatása után őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek a letartóztatására. A migránsokat pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.