Év- és jövőértékelőt tartott a Gyurcsány-bőrbe bújt ellenzék színe-java

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára; MÁRKI-ZAY Péter; FEKETE-GYŐR András; JAKAB Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ összegyűjtötte a dollárbalodal külünböző év- és jövőértékelőit.
Vágólapra másolva!

Az LMP frakcióvezetője szerint az ellenzéki összefogás halott, és az LMP-nek minden energiáját a debreceni, csúcstechnológiát képviselő akkumulátorgyártás megakadályozásába kell fektetnie. Egy olyan üzemet akar tehát megfúrni a magát zöldnek nevező párt, amit Németországban az ottani zöldek ünnepelnek és támogatnak.

A dollárbaloldal semmibe veszi a nemzet érdekeit Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A szülési szabadságról Messiásként visszavárt Donáth Anna szombaton lelombozta a magasra srófolt várakozásokat a Momentum kissé nagyképűen "jövőértékelő" címmel rendezett összetartásán. Ugyan minden felszólaló a földig hajolt Donáth előtt, a Momentum csődgondnoka, a per pillanat éppen pártelnök Gelencsér Ferenc az égig magasztalta a párt EP-képviselőjét, Donáth egy színtelen-szagtalan, sótlan és ízetlen beszéddel örvendeztette meg hallgatóságát, melynek központi gondolata az volt, hogy mást kell végre csinálni, mint eddig, de közben sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Magyarország a nyugathoz tartozik, és Ukrajnát mindenben támogatni kell. Ezek eddig nem túl eredeti gondolatok, hallhatta már őket számtalanszor minden magyar. Ezek a retorikai készségek sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc szintjét nem érik el. Mondhatni több tűz szorult Dobrev Klárába, mint a teljes Momentumba összesen.

Apropó, Gyurcsány Ferenc. Az ellenzék karmestere is évet értékelt: "A magyarok most a legvédtelenebbek a rendszerváltás óta, mi pedig emiatt szemben állunk a mostani kormánnyal."

Ahogyan megszokhattuk, egyetlen mondatban képes összesűrűsödni a gyurcsányizmus, "a hazudtunk reggel, éjjel, meg este" jelmondata. Az ő kormányzása idején ugyanis többször emelkedtek a rezsiköltségek, az adók, a megélhetés ára, miközben elvettek egy havi bért és egy havi nyugdíjat az emberektől. 2010 óta a nemzeti kormány azonban csökkentette az adókat, kiterjesztette a családtámogatasokat, radikálisan emelte a minimálbért, a gyest, a gyedet, otthonteremtési támogatást vezetett be, és a rezsicsökkentéssel az átlagfogyasztásig védi a magyar embereket, és gondoskodik az idősekről is, visszaadta azt a 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsány elvett.