Belügyminisztériumi államtitkár: Felelőtlen és a betegbiztonságot fenyegeti a Magyar Orvosi Kamara javaslata

TAKÁCS Péter
Budapest, 2023. február 5. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az Országos Mentőszolgálat székházában tartott sajtótájékoztatón 2023. február 5-én. Az államtitkár felelőtlennek és a betegbiztonságot fenyegetőnek minősítette a Magyar Orvosi Kamara azon javaslatát, amely arra buzdítja a háziorvosokat, hogy ne írják alá az új ügyeleti rendről szóló szerződést. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium (BM) egészségügyért felelős államtitkára felelőtlennek és a betegbiztonságot fenyegetőnek minősítette a Magyar Orvosi Kamara azon javaslatát, amely arra buzdítja a háziorvosokat, hogy ne írják alá az új ügyeleti rendről szóló szerződést.
Vágólapra másolva!

Takács Péter az orvoskamara szombati országos küldöttgyűlésére reagáló vasárnapi, fővárosi sajtótájékoztatóján kijelentette: ez felelőtlenség, ami nemcsak a háziorvosokkal "szúr ki", hanem a betegbiztonságot is veszélyezteti.

Arra kérte a kamarát, hogy "ettől a felelőtlenségtől és a tendenciózus csúsztatásoktól a későbbiekben tartózkodjon".

Az államtitkár rögzítette, hogy a BM-nek és az egészségügyi kormányzatnak nem az orvostársadalommal és nem az egészségügyi dolgozókkal van konfliktusa, hanem kizárólag az orvosi kamarával.

Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára az Országos Mentőszolgálat székházában tartott sajtótájékoztatón 2023. február 5-én Forrás: MTI/Lakatos Péter


Megjegyezte: az elmúlt időszakban a kormányzat "minden törekvése" ellenére nem jön létre partnerség a MOK-kal, és cáfolta, hogy az ágazatvezetés nem egyeztet a szakmai és érdekvédelmi szervezetekkel.

Több alkalommal is egyeztettek a MOK-kal, a szakszervezetekkel, tudományos társaságokkal és a Magyar Tudományos Akadémiával - sorolta, kiemelve: "folyamatos és élő párbeszédre törekedtünk".