Még a bíróság előtt is őrjöngött az erőszakos zaklató

Vágólapra másolva!
Kapcsolati erőszak, magánlaksértés, garázdaság és zaklatás miatt emeltek vádat egy férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészségen. A szakításba belenyugodni nem tudó, távoltartás hatálya alatt álló férfi zaklatta volt élettársát és amikor a nő emiatt ismét távoltartást kezdeményezett, még a bíróság épülete előtt is randalírozott és fenyegetőzött. De ennél többet is tett. Rátámadt a nő kísérőjére és az autójának is nekiesett.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi és élettársa kapcsolata a férfi állandó részegsége és a tettlegességig fajuló vitáik miatt végelegsen megromlott. Amikor tavaly februárban a férfi az otthonuk berendezési tárgyait is összetörte, a nő megszakította a tetőterébe költözött a két közös kiskorú gyerekükkel együtt. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni. Folyamatosan szemmel tartotta és követte a nőt mindenhova, az utcán hangosan kiabált vele, és sérelmezte a szakítást.

A folyamatos zaklatások miatt a nő Tiszakécskére költözött, és közben távoltartást kért a férfival szemben, amelynek során a bíróság előtt a felek egyezséget kötöttek.

A férfi ezt még aznap megszegte. Különböző hívószámú készülékekről előbb telefonon, majd az asszony új otthona előtt személyesen is háborgatni kezdte. Októberben letépte a nő kapujának lemezborítását és bement az udvarába, ahol előbb a biztonsági kamerát, majd a klímaberendezést akarta leverni.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Amikor a nő megpróbálta ebben megakadályozni,

a férfi falhoz nyomta, a haját tépte és többször a lábába rúgott.

A nő a távoltartás szabályainak rendszeres megszegése miatt ismét a bírósághoz fordult. Az október 27-re kitűzött tárgyalás előtt a férfi a bíróság épülete előtt, és a bejáratnál hangoskodott, a volt élettársát trágárul szidta, ami miatt a biztonsági őrök nem engedték be az épületbe. Végül az utcán megvárta az épületből kilépő nőt és a kísérőjét.

Ez utóbbit a ruhájánál megfogta, aztán belerúgott és meg is ütötte, majd a közelben parkoló autójába is többször belerúgott.

Mivel a férfi a bűnügyi felügyelet alatt sem hagyta abba a nő telefonos zaklatását, a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették. A már letartóztatás alatt álló férfit az ügyészség kapcsolati erőszakkal, magánlaksértéssel, zaklatással, valamint garázdasággal vádolja és börtönbe küldené. Sorsáról a Kecskeméti Járásbíróságon döntenek.