Meg akarta erőszakolni féltestvérét, egy férfit pedig fejen szúrt a nyomkövetőt viselő bűnöző - videó

Elfogták és őrizetbe vették azt a 34 éves, emberölés gyanúja miatt bűnügyi felügyelet alatt álló férfit, aki a gyanú szerint meg akarta erőszakolni féltestvérét, majd megszúrta az áldozat védelmére kelő idős férfit.
itt támadt rá féltestvérére egy férfi, meg akarta erőszakolni
Vágólapra másolva!
Elfogták és őrizetbe vették azt a 34 éves, emberölés gyanúja miatt bűnügyi felügyelet alatt álló férfit, aki a gyanú szerint meg akarta erőszakolni féltestvérét, aztán megkéselte az áldozat védelmére kelő idős férfit.
Vágólapra másolva!

Erőszakos támadásról szóló bejelentésre érkeztek a rendőrök június 30-án, csütörtökön késő este egy érdi házhoz. A helyszínen egy zaklatott nőt és egy vérző fejű férfit találtak. Mentőt hívtak, majd a támadót kezdték keresni. Nem sokkal később Cs. Tibort Tárnokról bevitték a kapitányságra.

A gyanú szerint a férfi félmeztelenül berontott mostohatestvére otthonába, és lehúzta az ágyról a 22 éves nőt, aki a kislányával aludt.

Itt támadt rá féltestvérére egy férfi, meg akarta erőszakolni Forrás: Police.hu

Megragadta a haját és kiráncigálta az udvarra, és közben azt mondta neki, hogy meg fogja erőszakolni. A nő sikított, amit a szomszédban lakó 65 éves apósa meghallott. Amikor az idős férfi közéjük állt, mert így próbálta megvédeni a menyét,

Cs. Tibor egy késsel fejen szúrta és elszaladt.

A férfit a mentők kórházba vitték, sérülését könnyűnek minősítették, de a megtámadott testtájék és az eszköz alapján akár életveszélyes állapotba is kerülhetett volna, vagy meg is halhatott volna.

A támadó elfogásáról videót tettek közzé:

Az érdi járőrök kihallgatták Cs. Tibort, aki vallomást nem, de panaszt tett a gyanúsítás ellen. Tagadta, hogy köze lenne a támadáshoz. Ekkor már az őrizetbe vett férfi bokájáról levették a nyomkövetőt, amelyet egy 2009-ben elkövetett emberölés gyanúsítottjaként viselt.

Nyomok a helyszínen Forrás: Police.hu

A gyanú szerint a közel 13 évvel ezelőtti bűncselekményt 45 éves társával, H. Róberttel együtt követte el. 2009. szeptember 1-jén este bementek egy idős nyugdíjas otthonába.

Felváltva ütötték, verték, rugdosták, majd megkötözték.

A lakását felforgatták. Egy mobiltelefont elvittek, áldozatukat pedig sorsára hagyták. Öt nappal később a 77 éves férfi a kórházban belehalt a főként fejét ért ütések okozta sérülésekbe. Akkoriban hiába gyűjtötték be az összes fellelhető nyomot, kutatták fel és hallgattak meg minden lehetséges tanút, a nyomozás évekig nem hozott eredményt. 2013-ban felfüggesztették, de időről időre elővették, átnézték, elemezték, végül 2018-ban jutottak olyan információhoz, hogy újranyissák az aktát. Először H. Róbertet azonosították be, akit 2019 novemberében őrizetbe vettek és letartóztattak. Ő már börtönben van.

A neki erőszakra kiszemelt nő apósának a fejét szúrta meg a támadó Forrás: Police.hu

Mivel társa külföldön bujkált, Cs. Tibor ellen körözést adtak ki. Őt a svéd hatóságok fogták el 2020 júliusában az ellene kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján. Egy hónappal később hozták haza, ahol őrizetbe vették az emberölés gyanúja miatt. A férfi ebben az ügyben is mindent tagadott. Előbb letartóztatták, néhány hónappal később viszont bűnügyi felügyeletre enyhítették ezt. Az emberölési ügy nyomozását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya márciusban fejezte be. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték el az ügyészségre.

Vérnyom a tetthelyről Forrás: Police.hu

Cs. Tibort a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályán most folyamatban lévő eljárásban életveszélyt okozó testi sértés kísérletével és szexuális erőszak kísérletével gyanúsították meg, és kezdeményezték a letartóztatását.