Még napokig tart a drámai időjárás

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
Vasárnap szükség lesz az esernyőkre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Csütörtök
Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten lesznek derűsebb tájak is. Eleinte elszórtan, délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél egyre inkább megélénkül. Reggel még előfordulhat gyenge fagy, délutánra 15-17 fok köré melegszik a levegő.

Péntek
A hajnali esők után délelőtt csapadékszünet várható, a nap is előbukkan. Délután aztán újabb felhősödés várható, nyugat felől egyre több helyen esővel, záporral. Főleg keleten zivatar is lehet. 15-20 fokos tavaszi meleg valószínű. A délnyugati, nyugati szél megerősödhet.

Szombat
Az erősen felhős égből délelőtt még többfelé, délután már csak szórványosan valószínű eső, zápor. A Dunántúlon lehetnek gyakrabban napos időszakok. 12-17 fok közötti értékeket mérhetünk. Az ÉNy-i szél egyre jobban megerősödik.

Vasárnap
Napközben kevesebb helyen fordul elő csapadék, és a nap is előbukkan. Délutántól aztán újabb esőfelhők érkezhetnek. 13-14 fok körül alakul a maximum.

Hétfő
Reggelig még több helyen lehet eső, majd napközben a felhőátvonulásokból záporok, hózáporok alakulhatnak ki. 5-10 fok közé csökken a hőmérséklet. Viharossá fokozódik az északi szél.