Megszólalt a Balaton szelet gyártója

Nestlé
Vágólapra másolva!
Nem kell aggódniuk a Balaton szelet rajongóinak, a gyártótól megtudtuk: hamarosan ismét megtelnek a boltok polcai a klasszikus magyar édességgel. A gyártást az ukrajnai háború miatt ideiglenesen kellett leállítani, de amint lehet, újraindul a termelés - számol be arról a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Megnyugtató hírek érkeztek az egyik legkedveltebb hazai édességről. A Nestlé Hungária Kft.-től a lap megtudta: a sajtóban korábban megjelent híresztelésekkel ellentétben

nem tűnik el a boltok polcairól a klasszikus Balaton szelet, a termék gyártása hamarosan újra megkezdődik.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi gyártási helyén néhány hónapon belül változatlan minőségben és ízvilágban újrainduljon a termelés. A márka egyéb termékeinek forgalmazása zavartalan" – hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét a gyártó.

Nem tűnik el a vállalat hazánkban egyik igen népszerű teméke az Ukrajnában zajló háború miatt Forrás: 123rf.com

Korábban egyes híroldalak arról számoltak be, hogy az ukrajnai konfliktus miatt eltűnhet a boltokból a klasszikus Balaton szelet, helyét pedig az Újhullám névre keresztelt termékcsalád veheti át.

A sokak által kedvelt, igazi ikonikus hazai édességnek számító termék eddig Ukrajnában készült, a háború miatt azonban a Nestlé kénytelen volt leállítani a gyártást.

Bár a gyár a harcokkal egyelőre nem érintett nyugati régióban, Lviv városában van, s támadás sem érte az üzemet, a társaság úgy döntött, hogy a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt ideiglenesen bezárja, illetve korlátozza a termelést. A döntés a klasszikus Balaton szelet mellett a Boci csoki választékának egy részét is érinti.

A termelés azóta ismét helyreállt a lvivi gyárban, a kieső tételek egy részét azonban a vállalat más európai gyáraiban készítik.

A Boci csokoládék ezentúl a csehországi üzemből érkeznek, a most is elérhető Újhullám és a Balaton Bumm továbbra is Lengyelországban készül, a klasszikus Balaton gyártása pedig Lvivben marad.

Kiderült az is, hogy a termeléskiesés az ízvilágot nem érinti, hisz

a klasszikus Balaton szelet receptúrája egy dedikált, tradicionális, magyar receptúra, gyártása során minden tekintetben a klasszikus, magyar fogyasztók által kedvelt ízvilág megőrzésére törekszik a cég.

A Boci csokikat a fogyasztói igényekre reagálva folyamatosan fejlesztik, különböző ízvariációk kerülnek a piacra, így a klasszikus táblás Boci mellett a fogyasztók ma már találkozhatnak új, innovatív termékkel is. Arra a kérdésre, hogy a jelenlegi helyzet miatt várható-e áremelkedés, nem tudott egyértelmű választ adni a társaság.

"A Nestlé Hungária által gyártott termékek árának esetleges emelkedése a világpiaci trendektől, az alapanyag, csomagolóanyag beszerzési árától függ, a gyártás helye és az esetleges áremelkedés között nincs összefüggés" – fogalmazott a lapnak küldött válaszában a gyártó.

A Nestlé Hungáriának Magyarországon három regionális gyártóközpontja van. Bükön állateledeleket, Szerencsen kávé- és kakaóitalporokat, Diósgyőrben pedig üreges csokoládéfigurákat gyártanak.