180 hektáron égett a puszta a Hortobágyon

Hortobágy, tűz, avartűz
Nagyiván, 2017. augusztus 4. Tűzoltók dolgoznak a Hortobágyon, Nagyiván közelében keletkezett tűz oltásán 2017. augusztus 4-én. A település közelében több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, augusztus 4-én kora reggel két honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután. Estére eloltották a tüzet - tájékoztatott a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Papp-Kunkli Nóra elmondta: délután öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet, amely tovább terjedve már 180 hektárt érintett, a tüzet a késő délutáni órákra körülhatárolták, majd eloltották a tűzoltók.

Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint a lángokat hajdúnánási, tiszafüredi, karcagi, tiszaújvárosi és mezőkövesdi hivatásos, valamint balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók fékezték meg.

A címlapi kép illusztráció!