Megszűnt az egyik legismertebb torrentoldal

hacker torrent
According to Fortune magazine if companies don’t invest in educating their employees about security risks they pose the largest risk in the organization. Large investments in security often do not account for user error and other effects of human error. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem tudták fedezni a működtetésének költségét az üzemeltetők.
Vágólapra másolva!

Teljesen váratlanul újabb ikonikus kalózoldal húzta le a rolót, a 2008-ban alapított RARBG üzemeltetői szerdán előzetes figyelmeztetés nélkül és azonnali hatállyal leállították a portált. Ezzel a torrentes világ újabb bástyája tűnt el a színről, a havonta milliók által látogatott RARBG-n gyakran elsőként váltak elérhetővé a legújabb filmek és sorozatok.

Teljesen váratlanul érte a RARBG felhasználóit a bejelentés Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A RARBG nyitóoldalán olvasható tájékoztatás szerint már régóta ért a búcsú, az elmúlt években pedig különösen nehézzé vált a helyzet: koronavírus miatti komplikációkban a csapat több tagja is meghalt, mások munkaképtelenné váltak a poszt-covid tüneteik miatt, újabban pedig egyes tagok ellentétes oldalakon állva részt vesznek Oroszország és Ukrajna háborújában. Végül a megmaradtak életét annyira megnehezítette az infláció, hogy nem tudják többé zsebből kifizetni a veszteséges kalózoldal európai szervereinek villanyszámláját.

Ennek megfelelően az üzemeltetők aktív része egyhangúan a RARBG lekapcsolása mellett döntött, nem tudják tovább vállalni a portál életben tartását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!