Túl meleg van? Így őrizze meg a nyugalmát!

Rear,View,Of,Young,Female,Sitting,On,Wooden,Deck,By love,couple,forest,mountains,alps,friendship,young,deck,togetherness,tourism,exploringnature,scenic,holiday,szlovénia, nyár
Szlovénia nyáron is közkedvelt úti cél a magyarok körében
Vágólapra másolva!
Nincs minden veszve, csak mert otthon vagy a munkahelyén ragadt a kánikulában.
Vágólapra másolva!

Nyári mércével is különösen idegőrlő hét előtt állunk, az óriási hőség már az alapvetően jó egészségi állapotban lévők szervezetét is erősen megviselheti, bárkinél dekoncentráltságot és ingerültséget okozhat. A legjobb ilyenkor vízparton nyaralni, a természetben való semmittevés iránti vonzalom ráadásul rátesz még egy lapáttal a hőségben való otthoni és munkahelyi szenvedésre.

Egy ilyen helyen tolerálhatónak tűnik a kánikula Forrás: Shutterstock/Wirestock Creators

Többek közt efféle gyötrődős helyzetekben jöhet jól az Earth.fm portál, a regisztráció nélkül a böngészőből használható weboldalon erdők hangjairól készült felvételek hallgathatóak a világ minden tájáról, ha már személyes jelenlétre nincs mód. Ez erősen segíthet a koncentrálásban, a higgadtság és a pozitív hozzáállás megőrzésében, esténként az elalvásban.

Mindezek mellett a természetjárók különösen érdekesnek találhatják, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak eltérő flórájú és faunájú erdők hangjai közt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!