Orosz salátát szolgáltak fel a NATO-csúcson, óriási felháborodás után átnevezték ukránra

ORBÁN Viktor, madrid, csúcs, nato, találkozó
Madrid, 2022. június 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen) a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján, 2022. június 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyugaton divatossá vált mindent gyűlölni, ami orosz, erre pedig a mostani madridi NATO-csúcs újabb bizonyítékot szolgáltatott. A Reuters beszámolója szerint a jelenlévők étkeztetéséért felelős étterem orosz stílusú burgonyasalátát kínált menüjében, amely rendkívül népszerű Spanyolországban, emiatt viszont kisebb botrány tört ki.
Vágólapra másolva!

A globális energiaválság, a háborús infláció, az üzemanyagárak elszabadulása és az orosz - ukrán háború kevés volt ahhoz, hogy botrány törjön ki a madridi NATO-csúcson, az viszont már meghaladta a jelenlévő vendégek egy részének tűréshatárát, hogy orosz burgonyasalátát mert az étlapjára tenni a jelenlévők étkeztetéséért felelős étterem.

Forrás: REUTERS/Sabine Siebold

Sokak szerint elfogadhatatlan, hogy a Spanyolországban rendkívül népszerű saláta felkerült az étlapra, pusztán azért, mert a nevében szerepel az orosz jelző.

- panaszkodott a La Sexta nevű spanyol televízió munkatársa.

A történet itt még szánalmasabb fordulatot vett, hiszen a később érkező vendégeknek már átnevezték a salátát az étlapon ukrán salátára.