Utolsó koncertjét adja az Omega

Hungarian rock band 'Omega' starts anniversary tour ACE Arts-Culture-Entertainment group light_show performing stage Horizontal MUSIC GENERAL VIEW
The Hungarian rock band Omega performs during the band's anniversary tour '45 Years Omega-Let it rock' in Dresden, Germany, 11 August 2007. Photo: Matthias Hiekel (Photo by MATTHIAS HIEKEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén lezárul egy fejezet a magyar rockzene történetében. A zenekar hatvan évét egy háromnapos fesztivállal ünnepli és zárja egyben: ünnepi búcsút vesz a közönségétől, hiszen ez az utolsó koncertjük.
Vágólapra másolva!

– szögezte le az Omega menedzsere, Trunkos András.

Azonban szeretnék megadni a módját annak, hogy lezárják a zenei pályafutásukat, ezért tart három napig a fesztivál, ahol a zenekar pályafutását idéző zenészek, barátok lépnek majd fel. A két még élő tag, Debreczeni „Ciki" Ferenc, és Molnár „Elefánt" György is színpadra lép a fesztiválon.

– tette hozzá Ciki, aki az Omega 60 éve alatt a doboknál ült.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Matthias Hiekel

Molnár György azonban nagyon nincs jól, egészsége újra cserben hagyta, amikor nemrégiben kiújult a hólyagrákja, valamint kétoldali vesemedence gyulladást is diagnosztizáltak nála, amitől hol lázas, hol nem.

Ezzel együtt Elefánt nem csak hogy tiszteletét teszi a búcsúkoncerten, hanem színpadra is lép.

– fűzte hozzá Molnár György a Borsnak.

"Kóbor János nélkül nagyon nehéz lesz!" – folytatta Trunkos.

Az Omega közösségtől való végső búcsúban tehát a színpadon is megelevenedik Mecky alakja, ahogy a szakralitás is: nagy erők fognak találkozni – fejezte be végül a csapat menedzsere.