Kolbásztól fulladt meg egy 2 éves angol kisfiú egy családi nyaraláson

mentő, mentőautó, Nagy-Britannia, Anglia
Vágólapra másolva!
Reggelizés közben lett rosszul egy éhes kisfiú a nyugat sussexi Bognor Regis egyik hotelében - írta meg a Bors a brit sajtó információira hivatkozva. Édesanyja és a mentősök is küzdöttek a kicsi életéért, de hiába. A mentősök szerint a hotel személyzete még hátráltatta is őket a munkában.
Vágólapra másolva!

Édesanyjával és nagymamájával indult reggelizni James Manning. Nem tudta megvárni, amíg apró falatokra felvágják neki az ételt, elkapott egy kolbászdarabot és bekapta.

- kiabálta az anyukája kétségbeesetten, miközben a Heimlich-fogással próbálta elérni, hogy kisfia kiköpje a torkán akadt falatot, de nem járt sikerrel. A szálloda személyzete nem segített neki.

Sőt, a mentősök szerint még hátráltatták is őket, mivel nem nyitották ki előttük a hotel kapuját, ki kellett szállniuk a mentőautóból.

Körülbelül hét-nyolc percet késett a fiú ellátása, ami elegendő idő volt ahhoz, hogy az agya károsodjon az oxigénhiány miatt. A Mirror megtudta, hogy a hotel éttermében és az úszómedencénél sincs defibrillátor, amivel gyorsan meg lehetne menteni egy ember életét. Jameset végül mentővel kórházba vitték, ahol gépekre kötötték, de két hét múlva meghalt a kisfiú, akit többször kellett már kezelniük fulladásos roham miatt.

A címlapi / social media kép illusztráció.