Megdöbbentő, mennyire hamisan énekel Britney Spears - videó

Britney Spears Announces New Las Vegas Residency At Park Theater GettyImageRank1 Announcement USA New Nevada Las Vegas Photography Britney Spears Arts Culture and Entertainment Attending residency A-List Celebrity PersonalitySubmit park mgm Britney: Domin
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 18: Singer Britney Spears attends the announcement of her new residency, "Britney: Domination" at Park MGM on October 18, 2018 in Las Vegas, Nevada. Spears will perform 32 shows at Park Theater at Park MGM starting in February 2019. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A showbizniszben a makulátlan hang nem feltétlen szerepel az elvárások között, még akkor sem, ha történetesen egy énekesről van szó. Az alábbi világsztárok a hangjuk miatt lettek ismertek, de néhány videó leleplezte a valódi orgánumukat, amely merőben eltér a felvételeken hallhatóaktól. A tánc, a színpadi ruhák, és a karizma sokszor elvonja a figyelmet az énekesek valódi hangjáról, az autotune segítségről nem is beszélve. 
Vágólapra másolva!

Katy Perry

Az énekesnő óriási koncerteket csinál, de a valódi énekhangja messze van a hibátlantól. Katy Perry a stúdiófelvételeken tökéletes pophang, de az élő fellépésein hallani lehet, hogy sokszor félrecsúszik, nem pontos, illetve sokszor megremeg a hangja.

Rihanna

A Szigetet is megjárt barbadosi énekesnő nem az énekhangjáról híres. Rihanna a magyarországi fellépésén is, az ott lévők szerint playback-el állt színpadra, illetve élő koncertjein nagyon gyakran nem tudja kiénekelni azokat a magas hangokat, melyeket a felvételeken igen. Ez bizonyíték arra, hogy szintén az utómunkának és a gépeknek köszönheti a jellegzetes hangját, de Rihannát sem elsősorban a hangjáért szeretik rajongói. A magyaroknál jócskán csökkent a népszerűsége, a Sziget Fesztiválon gyatra, lélektelen haknit mutatott be, létre is jött egy új ige a magyar szlengben: rihannázni annyit jelent, mint unottan tácolgatni, kornyikálni valamit, alibizni.

Britney Spears

A 90-es években berobbant pophercegnő hangi adottságairól megoszlanak a vélemények. Tény, hogy Britney Spears egyedi hanggal rendelkezik, de a felvételeken ma már bevallottan, utólag gépiesítették a hangját a producerek, az énekesnő (állítólagos, de nehezen hihető) tiltakozásának ellenére. Spears mindig is inkább a látványos koncertjeiről volt híres, tánctudásába pedig olyan akrobatikus elemeket is beépített, melyeket nem nagyon alkalmaznak más popsztárok. Mikor megvádolták őt azzal, hogy nem tud énekelni, pont a rengeteg táncot hozta fel mentségként, mert kimelegszik tőle és liheg éneklés közben, ezért használ playbacket a koncerteken.

A cikk folytatásáért lapozzon!