Tomboló szurkolók és bűnözők felgyújtották Brüsszelt a Belgium-Marokkó meccs után - videók

fbl Horizontal
Morroco's supporters celebrate near rental e-steps set on fire in the center of Brussels, after the live broadcast of the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Morocco, in Brussels, on November 27, 2022. (Photo by NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP) / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokságon sokkoló vereséget szenvedtek a belgák, ugyanis simán kikaptak 2-0-ra Marokkótól. Brüsszelben óriási botrányt okoztak a szurkolók a meccs alatt, az utcákon törtek-zúztak, lángokba borították a várost és a rendőrökkel is verekedtek. A rendőrség vízágyúkkal harcolt a tombolókkal. Nehéz megállapítani, hogy ki miért tombolt: ami biztos, elsősorban a bevándorló hátterű "szurkolók" gyújtogattak a képek bizonysága szerint - hogy dühükben (örömükben), mert kikapott Belgium, vagy Marokkót ünnepelték. 
Vágólapra másolva!

Rengetegen gyűltek össze Brüsszel utcáin a csoportmeccs idején, többeknél marokkói zászló volt. Az indulatok akkor szabadultak el, amikor Hakim Zijes gólját nem adták meg, majd a második félidő elején fokozódott a feszültség és káosz tört ki a városban.

A drukkerek brutálisan megtámadták az utcákon elhaladó járműveket, petárdákat és tűzijátékokat dobáltak és gyújtogattak.

A "szurkolók" az őket megfékezni próbáló rendőrökkel is összeverekedtek, elképesztő felfordulást okozva a belga fővárosban. A rendőröket kövekkel dobálták meg, akik vízágyút vetettek be és több útszakaszt is lezártak.

A Le Soir szerint mintegy 100 rohamrendőr igyekezett megakadályozni a botrányos pusztítást, Philippe Close brüsszeli polgármester pedig arra figyelmeztette az embereket, hogy ne jöjjenek be a városközpontba.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!