Így reagált Lagzi Lajcsi arra, hogy börtönbe kell mennie

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Bár Lagzi Lajcsi nem jelent meg a bíróságon, másodfokon is ítéletet hirdetett a bírói tanács a víz-, gáz- és áramlopási ügyében: jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Az elsőfokú ítéletet szerda reggel súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltották el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie. A zenész volt feleségét, Boglárkát másodfokon felmentette a bíróság a vádak alól.

"Lelkileg megviseli ez a fajta sajtóérdeklődés, de az utóbbi napokban jól volt. Nyugodtan és bizakodva várta az eredményt. Úgy gondoltuk, hogy a másodfokú tárgyaláson fel fogják menteni Galambos urat a vádak alól, de sajnos nem így történt" - mondta az ügyvéd, aki SMS-ben értesítette a zenészt az ítéletről, aki teljesen megdöbbenve fogadta azt:

“Ez komoly?? Ezt nem hiszem el!” - válaszolta neki.

Az ügyvéd szerint a jelenlegi állás szerint Lajcsi minimum 14 hónapot kell a börtönben töltenie."Először meg kell várnunk az írásba foglalt ítéletet, majd az elkövetkezendő időszakban Galambos úr egy behívót fog kapni.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lajos 125 napot már előzetes letartóztatásban letöltött, illetve jó magaviselet mellett élhet a harmadolás jogával is, ami azt jelenti, hogy a büntetésének csak a kétharmadát kell letöltenie. Illetve mivel nem erőszakos cselekmény miatt állt bíróság elé, úgy gondolom, hogy élhet a reintegrációs őrizet iránti kérelemmel is. Ez azt jelenti, hogy minimum 14 hónapot kell Lajosnak a börtönben töltenie" - mondta a Blikknek.