Itt vannak Oroszország elképesztő tervei az elfoglalt Mariupollal

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, füst, Azovstal, támadás, találat, rakéta, tüzérség
A view shows the Azovstal steel plant in the city of Mariupol on May 10, 2022, amid the ongoing Russian military action in Ukraine. (Photo by STRINGER / AFP)
Vágólapra másolva!
Moszkva bejelentette, hogy porig rombolja az elfoglalt Azovstal ipari parkot és magát a gyárat is, Mariupolból pedig üdülővárost csinálnak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezzel megsemmisül a világ egyik legfontosabb acélgyára. Az oroszok a zaporizzsjai atomerőműtől várják azt, hogy kiegyenlíti az Azovstal lerombolása miatt keletkezett negatív pénzügyi hatásokat.
Vágólapra másolva!

Az orosz csapatok állítólag már elfoglalták a luhanszki régió kilencven százalékát, vagyis hamarosan a teljes terület a fennhatóságuk alá kerülhet. Donyeckben továbbra is harcok folynak, bár Moszkva az ott bevetett haderő egy jelentős részét Luhanszkba vezényelte és valószínűleg a terület elfoglalását és biztosítását követően újra Donyeck lesz a célpont.

Az ukrán tengerpart majdnem teljes egésze már orosz fennhatóság alatt áll, már csak Odessza tartja magát. Amennyiben Odessza is elesne, úgy Ukrajna hamar elveszítené kijárását a tengerre. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.