Zelenszkij ukrán elnök megint Magyarországot támadta

Volodimir Zelenszkij portré
Kijev, 2022. április 24. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Kijevben 2022. április 23-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bírálta szerdán Magyarországnak azt az álláspontját, amely szerint nem hajlandó támogatni az Oroszországgal szembeni olajembargót annak ellenére, hogy az energiahordozókból származó bevételből finanszírozzák a "Kreml hadigépezetét" - számolt be a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.
Vágólapra másolva!

Zelenszkij erről a davosi világgazdasági fórumon, az ukrajnai helyzet megvitatásának szentelt egyik rendezvényen beszélt videokapcsoláson keresztül.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Kijevben 2022. április 23-án Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

"Elérkeztünk a hatodik szankciós csomaghoz, amely magában foglalja az olajembargót" - mutatott rá az ukrán elnök, kiemelve, hogy amíg nem vezetik be az importtilalmat, Oroszország akár 200 milliárd dollárt is kereshet a kőolajexportján, amiből "bármilyen fegyvert megvásárolhat".

A magyar kormány álláspontja egyértelmű már régóta: nem hagyják, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

Mint ismert: kiderült, hogy a magyar baloldal felvette a kapcsolatot a kampányban az ukrán elnökkel, ezt Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt el is ismerte.