Vágólapra másolva!
A Vasas egykori remek labdarúgója, Lakinger Lajos, aki a címeres mezt is magára húzhatta és Magyar Kupa győztesnek is vallhatta magát, 79 esztendős korában hunyt el - írja a klub hivatalos oldalán.

Lakinger Lajos talán az egyik igazi utolsó bohém volt... A futball, a kártya és a tenisz jellemezte az életét, az ezeket felölelő helyszíneken nem csak elismerték tudását, tehetségét, hanem az őt körülvevők nagyon szerették is amiatt, amit éppen csinált!

Egy Veszprém megyei kis faluban Ősiben indult a labdarúgó pályafutása, Várpalota után 1965-ben lett az MTK labdarúgója, Sándor Csikar istápoltja, aki többek között a kártyázás rejtelmeibe is bevezette.

Lakinger Lajos a Vasas legendája volt Forrás: Shutterstock

Egy egri, cseppet sem elhanyagolható vargabetű után lett a Vasas labdarúgója, és szintén cseppet sem mellesleg Illovszky Rudolf egyik kedvence, a Molnár-Puskás-Farkas-Lakinger-Ladinszky ötösfogat tagja.

153 bajnoki mérkőzésen erősítette a Vasast, rengeteget futott, váratlan megoldásaival pedig az őrületbe kergette edzőit, szurkolóit egyaránt. Részese volt a vasas-drukkerek szempontjából örökké emlékezetes 1974-es Üllői úti pályaavatónak.

Labdarúgó pályafutása befejeztével a teniszben is maradandót alkotott, a legjobb magyar amatőr-játékos vált belőle, miközben a pasaréti Vasas-sporttelep éttermében verte a blattot...

Lakinger Lajost nem csak családja, unokái gyászolják, hanem az a rengeteg ember is, akikkel színes, változatos életútja során kapcsolatba került.