Sztárcsapatok akarják Dárdai Pál fiát

Hertha BSC, Dárdai Márton
07 November 2021, Berlin: Football, Bundesliga, Matchday 11, Hertha BSC - Bayer Leverkusen, Olympiastadion: Hertha's defender Marton Dardai leaves the pitch after the match. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál középső fiát, a Hertha BSC-ben futballozó Mártont óriási tehetségnek tartják, azonban édesapja novemberi kirúgása óta alig kapott lehetőséget a berlini csapatban. Ennek ellenére nincs miért aggódnia, ugyanis német sajtóértesülések szerint a 20 éves védőért top csapatok állnak sorban.

Dárdai novemberig alapember volt a Herthában, de az édesapja menesztése után kikerült a csapatból, ezért télen a több játéklehetőség reményében kis híján a svájci Basel csapatához került kölcsönben. Az üzlet azonban meghiúsult, így koptathatta a kispadot a berlini csapatban, amely csak osztályozón tudta kiharcolni a bennmaradást a Bundesligában.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nyáron kinevezett Sandro Schwarz számít-e Dárdai játékára, de ha nem, akkor a 20 éves focistának nincs miért aggódni, mert állítólag a több német élcsapat is szívesen szerződtetné. A bal labás belső védőnek állítólag a Hoffenheim a legkitartóbb kérője, de a Wolfsburg is szívesen vinné. Ezen felül három BL-szereplő csapat, a Dortmund, a Lipcse és az Európa-liga-győztes Frankfurt érdeklődéséről is lehet olvasni.

Dárdai Márton minden bizonnyal távozik Berlinből Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

Dárdai minden bizonnyal a Lipcsével járna a legjobban, hiszen Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Domimink személyében három magyar csapattársa is lenne, nem mellesleg a lipcsei klubnál előszeretettel adják meg az esélyet a fiataloknak.

A mértékadó Transfermarkt szerint egyébként Dárdai Hoffenheinbe igazolására 54% esélye van, míg a második helyen az RB Leipzig áll 29%-kal.

Dárdai távozása szinte biztosra vehető, csak az jelenthet akadályt, hogy a 20 éves védő tavaly nyáron 2025-ig meghosszabbította a szerződését Berlinben, így a Hertha megkérheti az 5 millió euróra becsült focista árát.