Újabb részletek a tragikus horvátországi buszbalesetről

baleset, busz, buszbaleset, horvátország, horvát lengyel busz
Podvorec, 2022. augusztus 6. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án. Tizenkét ember meghalt és legalább negyvenen megsérültek, amikor a lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. A busz Magyarország felől érkezett. A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni. MTI/AP
Vágólapra másolva!
Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn. A balesetben 12-en meghaltak és 32-en sérültek meg.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség által megerősített információk szerint a lengyel sofőr, aki a végzetes időpontban a buszt vezette, 72 éves volt.

A boncolási eredmények kimutatták, hogy nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt és krónikus betegségben sem szenvedett

- közölte a csatorna, hozzátéve, hogy a balesetben mind a sofőr, mind az 51 éves váltótársa meghalt.

A szerencsétlenség a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak-horvátországi Varasd közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon fél 6-kor.

Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án Forrás: MTI/AP/-

A busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária kegyhelyére.

A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

A horvát egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint két súlyos sérültnek továbbra is kritikus, míg a többieknek stabil az állapota.