Így lesz sokáig puha és friss a palacsinta

palacsinta, nagymama
palacsinta
Vágólapra másolva!
A Mindmegette gyakran olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükköknek. A népszerű gasztronómiai portál ezúttal azt vette górcső alá, hogyan lesz igazán puha és sokáig friss a palacsinta.
Vágólapra másolva!

Ha azt szeretnénk, hogy palacsintánk finom, puha legyen és sokáig friss maradjon, akkor a népszerű fogást így érdemes elkészíteni:

Hagyományos palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • egy kevés élesztő

Elkészítése:

  1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
  2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
  3. A kész palacsintákat ízlés szerint – Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral – megtöltjük.

    Tipp

    Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszünk, sokkal puhább és tovább friss lesz.

    Ha azt szeretnénk, hogy palacsintánk sokáig tökéletes maradjon, akkor érdemes a tésztához adni két extra hozzávalót. Fotó / 123rf