Itt az orosz döntés, ami mindent megváltoztathat

PUSILIN, Denisz; PASZICSNIK, Leonyid; PUTYIN, Vlagyimir, Ukrajna háború, csatlakozási szerződés, négy megszállt régió, Moszkva,
Moszkva, 2022. szeptember 30. (B-j:) Vlagyimir Szaldo herszoni vezető, Jevgenyij Balickij zaporizzsjai vezető, Vlagyimir Putyin orosz államfő, Gyenyisz Pusilin donyecki vezető és Leonyid Paszecsnyik luhanszki vezető az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményének aláírásán a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Putyin közölte, hogy a donyecki és a luhanszki régiót a 2014-es határaik között csatolják Oroszországhoz, a herszoni és a zaporizzsjai régió határai még kijelölésre várnak. Zaporizzsja megye azonos nevű fővárosa ukrán ellenőrzés alatt áll. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Ratifikálta az orosz parlament felsőháza (Szövetségi Tanács) hétfőn a négy, orosz ellenőrzés alá került ukrajnai régió Oroszországhoz való "csatlakozásáról" szóló szerződéseket.
Vágólapra másolva!

A Szövetségi Tanács plenáris ülésén egyhangúlag szavazta meg a Donyecki és a Luhanszki Népköztársasággal, valamint a Herszon és a Zaporizzsja megyével megkötött szerződést. Egy nappal korábban az alsóház, az Állami Duma is hasonlóképpen határozott.

Vlagyimir Putyin szeptember 30-án írta alá a dokumentumokat Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

A négy régiónak Oroszországhoz való csatlakozásáról tartott népszavazást, valamint a területek annektálását a külföldi országok közül csak Észak-Korea tekinti legitimnek.