Kiderült, mi lett a pályára berohanó, szivárványos zászlóval provokáló "szurkolóval"

Football/ 2022 FIFA World Cup/ Portugal vs Uruguay soccer Horizontal
A pitch invader holding a rainbow flag runs onto the pitch during the FIFA World Cup Group H match at Lusail Iconic Stadium in Lusail, Qatar on Nov. 28, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfő este egy néző rohant be a pályára a Portugália-Uruguay meccsen Katarban. Annyi már a tévén keresztül is kiderült, hogy szivárványos zászló volt nála, majd a későbbi felvételeken az is látszódott, hogy a pólóján Ukrajna megmentését kérte és kiállt az iráni nők jogai mellett.
Vágólapra másolva!

Mára az is kiderült, hogy egy olasz fiatalemberről van szó. Mario Ferri elmondása szerint csak szerette volna felhívni a figyelmet a már fent említett problémákra.

A rendbontót a pályán a biztonságiak leteperték, majd a rendőrség őrizetbe vette, de hajnalban már ki is engedték.

Olasz rendbontó zavarta meg a Portugália-Uruguay meccset Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Keita Iijima

„A FIFA elnöke személyesen sietett a segítségemre" – nyilatkozta Ferri az elengedése után, és azt is elmondta, hogy jól bántak vele, nem történt semmi különleges, nem vették támadásnak az akcióját.

Ferri azt is elmondta, hogy a portugál kispadnál mászott át nézőtéren, onnan ugrott be a pályára. Ferri korábban a francia-dán és a spanyol-német meccsen is megpróbált berohanni a pályára, de akkor a biztonságiak ebben meg tudták akadályozni.