Lassú kínhalált halt egy férfi egy olcsó hajbeültetés után

hajbeültetés
Vágólapra másolva!
A fiatal indiai férfi az önbizalmát szerette volna növelni a hajbeültetéssel, ám az eljárás rosszul sikerült: a műtét után hónapokig szenvedett, míg a szervei egymás után omlottak össze.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Athar Rasheed egy indiai televízió vezetője volt. Korán kopaszodni kezdett, emiatt nem volt elégedett kinézetével. Úgy döntött, hajbeültetést végeztet, így szerette volna növelni az önbizalmát. Talált is egy olcsó ajánlatot, ezzel azonban végzetes hibát követett el:

a műtét során vérmérgezést kapott, amibe a következő néhány hónapban, lassan halt bele.

A családja a héten nyilatkozott a tavaly történt esettel kapcsolatban. Elmondták, hogy a Delhiben végzett műtét után leállt a férfi veséje, ami aztán több szervi elégtelenséghez vezetett.

A 62 éves édesanyja, Asiya Begum azt mondta, a műtét okozta fertőzés miatt fia feje elkezdett bedagadni, majd lassan, kínok közt halt meg.

Elvesztettem a fiamat, de nem akarom, hogy más anyák is elveszítsék a gyereküket néhány csaló orvos miatt" – mondta az idős nő.

A héten tartott sajtótájékoztatón Begum asszony képeket mutatott be a médiának fia feldagadt arcáról, amelyet fekete kiütés borított, ami az egész testére kiterjedt.

Azt nem tudni, hogy a férfi pontosan mennyit fizetett a műtétért, de a helyi média szerint az összeg körülbelül 100-150 fontnak megfelelő (47600-71400 forint) összegbe került, miközben egy ilyen műtétet 5000 fontért (több mint 2 millió forint) szoktak elvégezni – írja a Daily Star.

A klinikát feljelentették, a rendőrség négy embert tartóztatott le, köztük a műtétet végző két embert.

Dr. Mayank Singh, egy újdelhi klinika orvosa azt mondta, ő 3000 fontot (közel 1,5 millió forint) szokott kérni egy ilyen műtétért. Szerinte az emberek tudatában ez egy kisebb műtét, miközben valójában körülbelül 6-8 óráig tart.