Erre az amerikai bejelentésre nem számítottak az ukránok

ukrán válság 2022, ukrajna, ukrán, orosz, orosz ukrán háború, háború, pusztítás, romok, Izjum, Izyum, Izium
IZIUM, KHARKIV, UKRAINE - SEPTEMBER 14: A view of the damaged building after Russian Forces withdrawal as Russia-Ukraine war continues in Izium, Kharkiv Oblast, Ukraine on September 14, 2022. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Az egyik legnagyobb amerikai közvélemény-kutató, a Pew Reaserch arról számolt be, hogy jelentősen csökkent Ukrajna támogatottsága az amerikaiak körében - írja a Meduza.
Vágólapra másolva!

Tavaly márciusban még az amerikaiak 42 százaléka vélekedett úgy, hogy az országnak többet kellene tennie Ukrajna támogatásának érdekében. Ez az arány mostanra több mint a felével, 22 százalékkal csökkent.

Gyakorlatilag nem változott azok aránya, akik szerint az Egyesült Államok éppen a megfelelő mértékben segít Ukrajnának. Korábban a válaszadók 31 százaléka vélekedett így, mostanra a 30 százalékuk.

Egyre több amerikai pártol el Ukrajna mellől Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Metin Aktas

Nagyot változott viszont azok aránya, akik szerint az amerikaiak túl sokat segítenek az ukránoknak a háború elnyújtásában.

Tavaly tavasszal még csak az amerikaiak 7 százaléka volt ezen a véleményen, idén januárban viszont ez a szám 26 százalékra emelkedett.

A republikánusok körében még nagyobb a változás ebben a tekintetben. Márciusban 7 százalékuk gondolta úgy, hogy Amerika túl nagy segítséget nyújt, idén januárban az arány már 40 százalék volt. Összességében Joe Biden ukrán-politikáját már a szavazók 34 százaléka utasítja el. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.