Így lesz igazán krémes a gyümölcsleves

gyümölcsleves
Vágólapra másolva!
A Mindmegette nagy sikerű sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most megmutatják, hogyan lesz tökéletes a gyümölcsleves. Cikkünk végén bemutatunk egy gyors nyári receptet is.
Vágólapra másolva!

Aki azt szeretné, hogy a gyümölcsleves igazán krémes legyen, akkor a népszerű portál ajánl egy egyszerű trükköt.

A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes.

Próbálja frissen szerzett tudását az alábbi, ízletes recepten!

gyümölcsleves Forrás: Mindmegette.hu

Tejfölös cseresznyeleves

Hozzávalók:
A leveshez:

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 1 rúd fahéj
  • 1 tk. egész szegfűszeg
  • 2 szelet citrom
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet só

A habaráshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek pudingpor

Elkészítése:

  1. A tejfölös cseresznyeleves elkészítéséhez egy lábasba öntjük a kimagozott cseresznyét.
  2. Hozzáadjuk a leves többi hozzávalóját és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
  3. A habaráshoz a pudingport kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.