Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Incident in Danish shopping center Fields Horizontal
An ambulance and armed police are seen outside shopping center Field's in Copenhagen, Denmark, July 3, 2022. Danish Police has confirmed that shots were fired inside and that several people are injured. (Photo by Olafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt vasárnap egy koppenhágai bevásárlóközpontban, a dán rendőrség szerint több ember meghalt, sokan pedig megsérültek. A rendőrség nem messze a helyszíntől egy 22 éves dán férfit őrizatbe vett, nincs kizárva a terrortámadás lehetősége.
Vágólapra másolva!

A dán rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Amager városrészben található Fields bevásárlóközponthoz. Egyelőre nem tudni a sérültek számát, illetve azt sem, hogy vannak-e halottak. A sérültek egy részét, legalább három főt a főváros Rigshospitalet nevű, legnagyobb kórházába vitték - írja a Reuters.

A lövöldözéssel összefüggésben egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Rendőrök és mentősök a helyszínen Forrás: Ritzau Scanpix via AFP/Olafur Steinar Gestsson

A helyi sajtóban megjelent felvételeken állig felfegyverzett rendőröket lehetett látni és a bevásárlóközpontból menekülő embereket. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták, arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék el a helyszínt.

A Reuters globális hírügynökség megjegyezte, a lövöldözés helyszínétől nem messze található a Royal Arena rendezvényközpont, ahol az este folyamán Harry Styles brit énekes tervezett fellépni. A koncertet meg fogják tartani a szervezők, miután egyeztettek a hatóságokkal.

Halottak is vannak

Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváros rendőrfőkapitánya.

Soren Thomassen nem pontosította a halottak és sebesültek számát. A rendőrfőkapitány szerint egyelőre nem zárható ki, hogy terrorcselekmény történt. Az őrizetbe vett gyanúsított egy 22 éves dán állampolgár. A férfit A Fields közelében fogták el. Hozzátette, hogy valószínűleg egyedül cselekedett.

A TV2 dán hírtelevízió a Rigshospitalet kórházra hivatkozva közölte, hogy három sebesültet szállítottak oda.

"Nem tudjuk pontosan hány halott vagy sebesült van, de a helyzet nagyon komoly" - írta Sophie H. Andersen koppenhágai főpolgármester nem sokkal korábban a Twitteren.

Azt hitték rablás történik

A TV2-nek nyilatkozó egyik szemtanú arról számolt be, hogy rablónak hitte az elkövetőt, majd miután meghallotta a lövéseket elbújt egy bolt kasszája mögé.

- tette hozzá.

Laurits Hermansen, egy másik szemtanú elmondta, hogy éppen egy ruhaboltban tartózkodott a családjával, amikor három-négy nagyon hangos dörrenést hallott, ezt követően pedig az emberek rohanni kezdtek.